Skal du købe bolig, vil der altid være en købsaftale. Når den først er underskrevet, er handlen som udgangspunkt bindende…

Advokatforbeholdet skal skrives ind i købsaftalen

Skal du købe bolig, vil der altid være en købsaftale. Når den først er underskrevet, er handlen som udgangspunkt bindende.

Bedøm indlæg

Fortryder du dit boligkøb, kan det koste dig dyrt. Men mindre der i købsaftalen er indskrevet et advokatforbehold. Med advokatforbeholdet har du mulighed for at få gennemgået bolighandlens dokumenter sammen med en advokat, inden du skriver under.

Advokat Morten Riber Nielsen fra Advokatfirmaet Grotkjær Elmstrøm fortæller, at det en god idé at indskrive advokatforbeholdet i købsaftalen:

»Det er ekstremt vigtigt, at der er et advokatforbehold, hvis man ønsker at en advokat skal godkende aftalen.«

pexels pixabay 261621

Det kan advokaten hjælpe dig med

Med en advokat har du mulighed for at overveje dit boligkøb grundigt, og så kan advokaten rådgive dig i forhold til juridiske faldgruber i forbindelse med købet af boligen.

Advokat Morten Riber Nielsen fortæller, hvad du skal være opmærksom på, når du skal indskrive advokatforbeholdet i kontrakten:

»Man skal være opmærksom på, at det skal være hele købsaftalen, der er undergivet advokatforbeholdet. Uanset hvad advokaten finder, skal man kunne bakke ud af handlen. Det er afgørende, at advokatforbeholdet ikke er begrænset, for nogle gange står der, at det kun er særlige vilkår eller allongen, der er betinget. Derfor vil jeg anbefale, at der bliver skrevet, at det er ”handlen i sin helhed, der er betinget af købers rådgivers godkendelse”, eller en lignende formulering ind i købskontrakten.«

Med advokatforbeholdet kan du få handlen annulleret uden omkostninger

Du skal være opmærksom på, at hvis der ikke er indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen, kan du fortryde handlen inden for tidsfristen – de første seks hverdage. Dog skal du betale sælger 1% af købsprisen som kompensation. 

Med et advokatforbehold kan advokaten annullere handlen, uden at det koster køber noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om