Er der noget skønnere end et anneks i haven eller sommerhuset med plads til ekstra overnattende gæster? Ikke hvis du spørger os.

Hvad end der er tale om annekser til sommerhuse, til haven eller noget helt tredje, så har du måske også haft nogle tvivl omkring hvad et anneks koster, hvilke regler der er til annekset og meget mere. Er du her for at finde ud af hvad et anneks er, så kan vi besvare dig kort. Definitionen på et anneks er en fritliggende, mindre bygning, som er en tilknytning af hovedbygningen. I denne artikel gennemgår vi hvad et anneks kan gøre for dig og hvilken mulighed samt løsning du eventuelt skal kigge på.

4.4/5 - 9 Stemmer

Hvad koster et anneks

Igennem vores research med diverse anneks har vi fundet frem til et væld af forskellige priser. Priserne kan variere, hvis du skal have dit anneks isoleret, om der skal bygges bad og toilet samt hvor mange kvadratmeter annekset skal have.

Prisen for et anneks kan altså spænde bredt alt efter faktorer. Herunder finder du dog nogle ganske gængse priser.

Du skal regne med en pris mellem 4.000 – 15.000 kroner per kvadratmeter for et lovligt anneks i træ. Vådrum kan ændre beregningen.
Et færdigt isoleret anneks til salg koster alt mellem 19.995 og 82.000 kr afhængig af størrelse, om det er en isoleret løsning og placering.

sparetip
 
Vores anbefaling til en bedre pris:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & prisen på et anneks.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Indhent 3 uforpligtende tilbud nu ❯

Fordelen ved at isolere annekset

Har du planer om at benytte dit anneks til helårsbrug, så vil det klart anbefales at du får det isoleret. Når du isolerer har du mulighed for at give dine gæster en ordentlig løsning for overnatning i dit anneks i haven eller sommerhus.

Køber du et nøglefærdigt anneks så kan du mange gang være sikker på at de kommer isoleret, men det er altid godt at forhøre dig til bunds når du kigger på annekser.

Har du et gammelt anneks, så kan du stadig renovere dette. Renovering af et anneks er meget lig en renovering af hus og du kan derfor få en masse ting rettet og sat på plads, så dit anneks er så godt som nyt.

En af de ting, som vi med sikkerhed vil anbefale anneksejere er at efterisolere et gammelt anneks. Det får ikke kun isoleringen på plads, men du får også kigget annekset igennnem for ekstra ting.

Det giver mulighed for at kigge efter rustne skruer, rådne brædder og hvem ved måske får du udvidet med ekstra plads eller malet annekset.

Anneks med bad og toilet

Ønsker man et anneks med toilet, bad og eventuelt et lille køkken også. så koster dette noget mere end den tidligere nævnte anneks pris.

I sådan et anneks vil du naturligvis også have noget ekstra plads, som kan være rart at have.

Det skal benævnes, at prisen herunder ofte er til forhandling og efter vores erfaring kan du derfor regne med at du kan slå af prisen med et tilbud.

Her vil du finde ud af at det koster omkring 150.000 kr til 230.000 kr, når badet og toilet er på plads.

De fleste af vores adspurgte foretrækker at trække sig tilbage og dermed ikke være til mere besvær når man overnatter. Derfor kan det ved sådanne tilfælde godt være rart med et tilknyttet toilet.

Det må dog også siges, at der findes mange gode annekser helt uden toilet og bad, hvor det sagtens kan fungere.

Anneks til sommerhus

Annekser i sommerhuset er en klassiker, da det helt bestemt giver noget ekstra hygge når man bruger huset.

Det fantastiske ved et anneks i sommerhuset er jo igen, at gæster kan trække sig tilbage når det bliver sent, børnene kan lægges i seng eller lignende.

Et anneks til sommerhuset koster omtrent det samme, som det er beskrevet tidligere.

Når du bygger et anneks i sommerhuset, så skal du være særligt opmærksom på de regler og krav, som gælder her. Det beskriver vi i vores næste punkt.

Regler for anneks i haven og sommerhus

Der er nogle regler, som du skal være særligt opmærksom på når du bygger anneks, men lad os først lige slå fast hvad der menes med anneks, da det store spørgsmål ofte er anneks eller skur?

Et anneks er en mindre bygning som ligger frit fra hovedbygningen. Forskellen mellem et anneks eller skur samt udehus er om det kan benyttes til helårsbeboelse eller ej. Et skur, udehus eller shelter benyttes ofte til midlertidig ophold i løbet af dagen.

Placering af anneks

Bygges et anneks på grunden for et helårshus, så skal du være opmærksom på at det skal placeres 2,5 meter fra skel som minimum, mens højden skal være under 1,4 x afstand til naboskel eller sti.

Bygges anneks på grunden for et sommerhus, så skal du være opmærksom på at det skal placeres 5 meter fra skel som minimum, mens det kun må være i én etage. Ydermere, så må taghøjden maks. være 5m og ydervæggen maks. 3 meter.

Søg om tilladelse

Der skal søges om byggetilladelse når man bygger et anneks hos kommunen. Der gælder samme regel fra bygningsreglementet, som for en tilbygning. Det gælder også visse krav til bygningens el, byggeteknik, isolering m.m.

Det kræver derfor også en byggetilladelse for hvor stort du kan bygge. Du skal derfor ikke bare gå i gang, som du får ideen til et anneks, da det kræver en smule mere fra din side.

Hvis et anneks ikke er til permanent beboelse eller overnatning, så gælder reglen for småbygninger på grunden. Småbygninger må ikke overstige 50 m2, så det er dine nuværende småbygninger som bestemmer hvor stort du kan bygge.

Meld bygningen færdig

Ligesom for tilbygninger, så skal annekser også meldes færdige hos kommunen. Dette gøres i BBR og skyldes at du udvider dit boligareal. Der gælder visse regler for hvor meget dette kan udvides.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − 6 =

Artikler du måske vil synes om