Er der noget skønnere end et anneks i haven eller sommerhuset med plads til ekstra overnattende gæster? Ikke hvis du spørger os.

Hvad end der er tale om annekser til sommerhuse, til haven eller noget helt tredje, så har du måske også haft nogle tvivl omkring, hvad et anneks koster, hvilke regler der er til annekset og meget mere. Er du her for at finde ud af, hvad et anneks er, så kan vi besvare dig kort. Definitionen på et anneks er en fritliggende, mindre bygning, som er en tilknytning af hovedbygningen. I denne artikel gennemgår vi, hvad et anneks kan gøre for dig, og hvilken mulighed samt løsning du eventuelt skal kigge på.

4.5/5 - 11 Stemmer

Hvad koster et anneks

Igennem vores research med diverse anneks har vi fundet frem til et væld af forskellige priser. Priserne kan variere, hvis du skal have dit anneks isoleret, om der skal bygges bad og toilet, samt hvor mange kvadratmeter, annekset skal have.

Prisen for et anneks kan altså spænde bredt alt efter forskellige faktorer. Herunder finder du dog nogle ganske gængse priser.

Du skal regne med en pris mellem 4.000 – 15.000 kroner per kvadratmeter for et lovligt anneks i træ. Vådrum kan ændre beregningen.
Et færdigt isoleret anneks til salg koster alt mellem 19.995 og 82.000 kr afhængig af størrelse, om det er en isoleret løsning og placering.


Få flere gratis tilbud på opgaven

Vores samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk, har sammensat en model til dig, som gør det muligt at få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt anneks.

Brug et enkelt minut på at se videoen om, hvordan det fungerer:

Sådan fungerer konceptet

5 årsager til at vælge 3byggetilbud:

  • Kendskab til lokale håndværkere
  • Mulighed for store besparelser
  • Servicen tager ~ 3-5 minutter
  • Det er gratis & uforpligtende
  • Du sikres af enterprisegaranti

Enterprisegaranti: Hvad er det?

Enterprisegaranti er 3byggetilbud.dk sikkerhed til dig. Det sikrer dig op til 35.000 kr. de næste 5 år, hvis du skulle være ude for fejl eller mangler på håndværket.

3byggetilbud trustpilot score
Vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk Trustpilot score

Screenshot 20211026 151101 Instagram
Foto: huset_i_kroken_1926

Fordelen ved at isolere annekset

Har du planer om at benytte dit anneks til helårsbrug, så vil det klart anbefales, at du får det isoleret. Når du isolerer har du mulighed for at give dine gæster en ordentlig løsning for overnatning i dit anneks, i haven eller sommerhus.

Køber du et nøglefærdigt anneks, så kan du mange gang være sikker på, at de kommer isoleret, men det er altid godt at forhøre dig til bunds, når du kigger på annekser.

Har du et gammelt anneks, så kan du stadig renovere dette. Renovering af et anneks er meget lig en renovering af hus, og du kan derfor få en masse ting rettet og sat på plads, så dit anneks er så godt som nyt.

En af de ting, vi med sikkerhed vil anbefale anneksejere, er at efterisolere et gammelt anneks. Det får ikke kun isoleringen på plads, men du får også kigget annekset igennnem for ekstra ting.

Det giver mulighed for at kigge efter rustne skruer samt rådne brædder, og hvem ved, måske får du udvidet med ekstra plads eller malet annekset.

Anneks med bad og toilet

Ønsker man et anneks med toilet, bad og eventuelt et lille køkken, så koster dette noget mere end den tidligere nævnte annekspris.

I sådan et anneks vil du naturligvis også have noget ekstra plads, som kan være rart at have.

Det skal benævnes, at prisen herunder ofte er til forhandling og efter vores erfaring, kan du derfor regne med, at du kan slå noget af prisen med et tilbud.

Her vil du finde ud af, at det koster omkring 150.000 kr til 230.000 kr, når badet og toilet er på plads.

De fleste af vores adspurgte foretrækker at trække sig tilbage og dermed ikke være til mere besvær, når man overnatter. Derfor kan det ved sådanne tilfælde godt være rart med et tilknyttet toilet.

Det må dog også siges, at der findes mange gode annekser helt uden toilet og bad, hvor det sagtens kan fungere.

Anneks til sommerhus

Annekser i sommerhuset er en klassiker, da det helt bestemt giver noget ekstra hygge, når man bruger huset.

Det fantastiske ved et anneks i sommerhuset er jo igen, at gæster kan trække sig tilbage, når det bliver sent, børnene kan lægges i seng eller lignende.

Et anneks til sommerhuset koster omtrent det samme, som det er beskrevet tidligere.

Når du bygger et anneks i sommerhuset, så skal du være særligt opmærksom på de regler og krav, som gælder her. Det beskriver vi i vores næste punkt.

Screenshot 20211026 151115 Instagram
Foto: mallema

Regler for anneks i haven og sommerhus

Der er nogle regler, som du skal være særligt opmærksom på, når du bygger anneks, men lad os først lige slå fast, hvad der menes med anneks, da det store spørgsmål ofte er anneks eller skur?

Et anneks er en mindre bygning, som ligger frit fra hovedbygningen. Forskellen mellem et anneks eller skur samt udehus er, om det kan benyttes til helårsbeboelse eller ej. Et skur, udehus eller shelter benyttes ofte til midlertidig ophold i løbet af dagen.

Placering af anneks

Bygges et anneks på grunden for et helårshus, skal du være opmærksom på, at det skal placeres 2,5 meter fra skel som minimum, mens højden skal være under 1,4 x afstand til naboskel eller sti.

Bygges anneks på grunden for et sommerhus, så skal du være opmærksom på, at det skal placeres fem meter fra skel som minimum, mens det kun må være i én etage. Ydermere må taghøjden maksimalt være fem meter og ydervæggen maksimalt tre meter.

Søg om tilladelse

Der skal søges om byggetilladelse, når man bygger et anneks hos kommunen. Der gælder samme regel fra bygningsreglementet, som for en tilbygning. Det gælder også visse krav til bygningens el, byggeteknik, isolering med mere.

Det kræver derfor også en byggetilladelse for, hvor stort du kan bygge. Du skal derfor ikke bare gå i gang, straks du får ideen til et anneks, da det kræver en smule mere fra din side.

Hvis et anneks ikke er til permanent beboelse eller overnatning, så gælder reglen for småbygninger på grunden. Småbygninger må ikke overstige 50 m2, så det er dine nuværende småbygninger, der bestemmer hvor stort, du kan bygge.

Screenshot 20211026 151123 Instagram
Foto: louisehavlykke

Meld bygningen færdig

Ligesom for tilbygninger, så skal annekser også meldes færdige hos kommunen. Dette gøres i BBR og skyldes, at du udvider dit boligareal. Der gælder visse regler for, hvor meget dette kan udvides.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om