Når først der sættes gang i et boligkøb, skal du være forberedt på noget, der minder om et regulært…

Bevar overblikket under dit boligkøb

Når først der sættes gang i et boligkøb, skal du være forberedt på noget, der minder om et regulært bombardement af papirer, som du forventes at læse, forstå og holde styr på. Det drejer sig om alt fra tilstandsrapport og købsaftale til skøde og ejerskifteforsikring.

Bedøm indlæg

Du har måske nok forberedt dig på din bolighandel. Men de færreste kan på forhånd forestille sig, hvor mange papirer, sådan en handel rent faktisk medfører. Det drejer sig om en jævn regn fra start til slut.

Men selvom det med de mange papirer kan virke uoverskueligt, så er det vigtigt, at du sørger for at holde styr på dem alle sammen. I dag modtager du en lang række dokumenter i din e-Boks. Her skal du underskrive dem digitalt med dit NemID. Men også ejendomsmægleren og banken vil sende dig dokumenter. Og mange af dem sender dem via deres egne systemer.

Det betyder reelt, at du kan have papirer fra dit boligkøb liggende i din netbank, i din e-Boks og i din folder hos den pågældende ejendomsmægler. Derudover vil du også modtage nogle fysiske dokumenter.

Forberedelse betaler sig

Det er anbefalelsesværdigt, at du før start planlægger hvor og hvordan, du vil opbevare alle dine dokumenter fra dit boligkøb.
Er du oldschool anlagt og til ringbind på hylden derhjemme, skal du være opmærksom på risikoen for, at dine papirer kan gå tabt i brand eller under et indbrud.

Du kan også vælge en samlet, digital opbevaringsmodel og samle alle dine dokumenter.

Det vigtigste er, at du planlægger og gennemfører et system, der virker for dig. Både så du ved, hvor du har alle dine boligdokumenter samlet, og så du kan finde de forskellige dokumenter hvis/når, du får brug for dem.

floor plan 1474454 1280 12 4

Alt det løse skal gemmes

Udover alle papirerne om selve bolighandlen kan det f.eks. dreje sig om gamle plantegninger, dokumenter om kommunale bestemmelser, rørføring etc.

Det er svært at vide på forhånd, hvilke papirer, du vil få brug for igen, så det bedste råd er, at du sørger for at gemme det hele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om