Coronavirussen er i global udbredelse, og det påvirker selvfølgelig også det danske marked på mange punkter. Blandt andet…

Corona og boligpriser

Den globale udbredelse af Corona-virussen samt den generelle frygt for en økonomisk nedtur har medvirket et rentefald, hvilket normalvis medfører prisstigninger. Under normale forudsætninger ville det altså betyde, at man som kommende boligkøber skal forberede sig på stigende boligpriser. Vi kan dog på ingen måde forvente, at dette faktisk vil ske, da Corona-virussen forhåbentligt og forventeligt snart er under kontrol igen. Corona-virussen er derfor for kortsigtet en faktor til, at vi kan forvente, at det vil tvinge boligpriserne op.

Bedøm indlæg

Når vi ser på det danske marked i helhed i denne tid (dags dato er 13. marts 2020), ser vi, at priserne på flere ting og goder falder. For eksempel har mange allerede oplevet, hvordan benzin- og oliepriserne er langt under deres normale niveau, hvilket også kan forklares med Corona-virussen, da sygdom og lukkede fabrikker betyder dalende efterspørgsel efter benzin og olie til drift.

Denne generelle tendens med dalende priser kan derfor også betyde fald i boligpriserne, og er derfor et modsvar til de faldende renter, som ellers under normale omstændigheder ville betyde stigende boligpriser. Et andet argument, som taler for, at vi kan forvente faldende boligpriser i den kommende tid, er den generelle usikkerhed og frygt for en ny økonomisk nedtur. Dette betyder nemlig, at færre personer vælger at købe bolig på grund af denne frygt, og derfor vil boligpriserne falde.

corona 67 1024x377 1

For nye boligkøbere

Kommende boligkøbere kan udover faldende boligpriser også forvente andre påvirkninger af Corona-virussen. Dette vil specielt være i forbindelse med optagelse af realkreditlån. Corona-virussen har nemlig styrket kursen i nuværende realkreditlån, hvilket presser renten ned.

De forbedrede kurser på realkreditlån betyder for nye boligkøbere, at de kan komme til at få en lavere ydelse og en mindre restgæld. Det betyder endvidere, at nye boligkøbere, som tager disse fordelagtige realkreditlån, vil få et større rådighedsbeløb – som blandt andet kan gøre det muligt at købe en dyrere bolig.

Så snart Corona-virussen kommer under kontrol, vil vi kunne forvente at renten stiger igen. Det betyder, at boligkøbere i denne situation skal være ekstra opmærksomme på at sikre sin friværdi i boligen. Du kan med fordel tale med en økonomisk rådgiver om dette.

Virus og låneomlægning?

Hvis du er boligejer, vil du også få nogle ekstra muligheder på grund af Coronaens påvirkning på boligmarkedet.

Eftersom at realkreditlånenes kurser stiger, vil der nemlig være gode muligheder for omlægning af lån. Specielt boligejere som har 1,5% fast rente vil have gode muligheder for snart at omlægge sit lån for at opnå en en lavere månedlig ydelse.

Hvordan Corona-virussens udbredelse helt præcis påvirker dig og din økonomi, samt dine muligheder for at omlægge dit lån, vil afhænge af mange forskellige faktorer. Du bør derfor tale med en økonomisk rådgiver, inden du tager en beslutning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om