I Hadsten nord for Aarhus er Louise og Lars kommet helt i mål med deres byggeprojekt. Der står en…

Tag fagfolk og venner med, når du kigger på hus

I Hadsten nord for Aarhus er Louise og Lars kommet helt i mål med deres byggeprojekt. Der står en færdig tilbygning og en fint anlagt baghave, hvor Louises dagplejebørn kan lege. Men indtil de fik den rigtige rådgivning, så det ikke ud til, at de ville lykkes med deres projekt.

Bedøm indlæg

De mener, det er vigtigt, at man deler sine erfaringer – gode som dårlige – så andre kan lære af dem også. Derfor får du Louise og Lars’ bedste råd til dig, der skal bygge om eller købe hus.

»Vi har altid haft både en tømrer og en murer med ud til alle de huse, vi fandt interessante. Og hvis der var en K3’er på taget, tog vi en tagmand med.«

For Louise og Lars har det været vigtigt at have ekstra øjne med, når de skulle se på huse. Ikke kun fagfolk, men også familie og venner kan gøre en forskel, mener parret.

»Har du familie, der har købt hus en eller flere gange tidligere, så tag dem med. Min svigermor så en masse ting i indretningen, som jeg slet ikke havde lagt mærke til,« forklarer Louise. »Jeg tror ikke, man kan blive for mange, der ser et hus igennem. Tag en masse med, der kan se på og komme med deres mening. Få de ekstra øjne på det hele.«

img 20191009 173930 resized 20191014 120840836 1

Få kompetent rådgivning

Udover den finansielle rådgivning fra BoFinans benyttede Louise og Lars rådgivning fra en arkitekt i forbindelse med deres tilbygning. Og det var to typer rådgivning, de ikke ville have været foruden.

»Arkitekten lavede tegninger og stod for al kontakten til kommunen med hensyn til byggetilladelsen og alle andre papirer,« fortæller parret, der i øvrigt stadig er overbeviste om, at de aldrig ville have fået deres tilbygning, hvis det ikke havde været for den finansielle rådgivning fra BoFinans.

»Få fat i de rådgivere, der er eksperter på området. Selv som håndværker, har du ikke selv styr på alt. Brug de få penge, det koster, på den bedste rådgivning. Ud af et budget på mange hundrede tusind er rådgivningen ikke en stor post.«

Få et økonomitjek uanset hvad

Som et sidste godt råd anbefaler Louise og Lars alle at tage fat i en økonomisk rådgiver – uanset om du skal købe hus eller ej. De har selv været utroligt glade for den rådgivning, de har modtaget fra Torben fra BoFinans. Men de understreger, at det handler meget om mavefornemmelsen i samspillet med rådgiveren.

»Efter vi har været igennem denne første proces, stoler vi blindt på Torbens anbefalinger,« fortæller parret, der regner med fortsat at benytte rådgivningen til jævne tjek af deres økonomi og deres huslån.

»Det ville være oplagt for alle at få lavet et økonomitjek. Også selvom man hverken skal købe eller bygge om. Er den bank, du har, den bedste bank for dig? Det kunne helt sikkert være godt for de fleste, at få tjekket økonomien.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om