Er du klar til et boligkøb? Ved du, hvilket boligområde, du vil slå dig ned i? Hvordan skal de mennesker være, som du vil omgive dig med…

Under konstant forandring

Er du klar til et boligkøb? Ved du, hvilket boligområde, du vil slå dig ned i? Hvordan skal de mennesker være, som du vil omgive dig med i dit nye liv som boligejer? Det er relevante spørgsmål, som du bør stille dig selv, før du køber.

Bedøm indlæg

Der er mange overvejelser, du kan gøre dig, når du står over for et boligkøb. Også langt mere end de praktiske, juridiske og økonomiske, der som regel fylder mest i situationen. For hvad er det for et kvarter, du kigger på bolig i? Hvordan er områdets demografi?

Før du køber et hus eller en lejlighed, kan du overveje, hvad der betyder noget for dig ift. områdets beboere. Er det børne-, hunde- eller pensionistfællesskaber? Er det vigtigt for dig at bo blandt ligesindede, eller drømmer du om at bo i et mangfoldigt boligområde?

Et boligkvarter skifter hurtigt fra guldbryllupsområde til småbørnsområde, når seniorerne flytter til mindre boliger eller måske på plejehjem. Og på samme måde kan et område, der for kort tid siden var fuldt af børn og liv, ændre sig og blive til et stille sølvbryllupskvarter, hvor alle børn er flyttet hjemmefra.

Så det er ikke nok at se på, hvordan områdets demografi er lige nu og her. Du skal se på det større billede og i det større perspektiv, når du kigger på boliger, så du også husker at tage højde for den naturlige udvikling.

jumpstory download20200311 090702

Opstil nogle kriterier

I ethvert boligområde kan der naturligvis ske uforudsete ændringer. Mennesker bliver skilt, skifter job eller flytter af andre årsager, og nye kommer til. Men som udgangspunkt tiltrækkes mennesker af områder, hvor de kan identificere sig med de øvrige beboere. Også af de helt grundlæggende socialt forankrede årsager som legekammerater til børnene og muligheder for nye, sociale fællesskaber.

Hvis du på forhånd gør dig klart, hvilken type område du gerne vil bo i, kan du med fordel nøjes med at kigge på boliger i de områder, der lever op til dine ønsker.

På nogle punkter gør du det sikkert allerede helt bevidst, når du sætter krav til for eksempel indkøbsmuligheder, daginstitutioner eller offentlige transportmuligheder i nærheden. Det er faktisk det samme, du kan gøre i forhold til et områdes demografi.

Det er altid en god ide at opstille en række kriterier for dig selv om, hvad du vil have. Så kan du altid vælge at gå på kompromis med noget siden hen. Men hvorfor ikke stile efter det optimale fra start?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om