Bygningspuljen for tilskud til energibesparende boligforbedringer åbner igen op for ansøgninger tirsdag den 28. september kl. 9.00. Sådan bliver du klar til at søge…

Bygningspuljen for tilskud til energibesparende boligforbedringer åbner igen op for ansøgninger tirsdag den 28. september kl. 9.00. Sådan bliver du klar til at søge.

Bedøm indlæg

Nu er der snart mulighed for at søge om tilskud til energiforbedringer fra Bygningspuljen. Tilskuddet fra Bygningspuljen gør det markant billigere at få udført energirenoveringer af helårsboliger. Du får samtidigt også udsigt til en lavere varmeregning, og du gør en forskel for vores klima ved at spare energi og dermed begrænse CO2-udledningen.

Rift om pladserne

Der var stor efterspørgsel sidste gang, Energistyrelsen delte tilskud ud til energiforbedringer i helårsboliger. Det skete i foråret 2021, og på denne april-dag blev hele bygningspuljen tømt på blot 13 timer. Mange ansøgere var vrede og skuffede, da de havde siddet forgæves i kø hele dagen. 

Tildelingen af tilskuddet foregår nemlig efter først-til-mølle-princippet. Så hvis du skal have en bid af kagen, skal du sidde klar til at logge ind på ansøgningsportalen kl. 9.00 på dagen. Dog er du alligevel ikke sikret.

Den gode nyhed er, at der denne gang er 340 millioner kroner i bygningspuljen til at fordele, mens der i foråret “kun” var 250 millioner kroner. Samtidig er tilskudssatserne blevet sænket, så du kan få mindre i tilskud til f.eks. en varmepumpe, men til gengæld er der flere, som kan få tildelt penge.


LÆS OGSÅ: Bygningspuljen på 250 mio. blev tømt på én dag

Formålet med Bygningspuljen

Bygningspuljens formål er at nedbringe energiforbruget og omstille varmeforsyningen i helårsboliger i Danmark. Der gives tilskud til tre overordnede ting:

  • Skift af varmekilde
  • Isolering af klimaskærm
  • Optimering af boligens drift

Eksempler på energiforbedringer kunne være udskiftning af facade-vinduer og ovenlysvinduer, isolering af ydervægge, konvertering til varmepumpeanlæg og etablering af mekanisk ventilation med varmegenindvinding med varmeveksler.

Se listen over godkendte energiforbedringer på sparenergi.dk

shutterstock 1470025235 002

Hvem kan søge?

Du kan få tilskud, hvis du bor i en helårsbolig. Dog er sommerhuse ikke en del af tilskudsordningen. Dit hus skal have energimærke E, F eller G, hvis du vil søge tilskud til andet end varmepumpe.

Du skal være opmærksom på, at hvis ikke allerede du har et energimærke fra 2012 eller senere, så skal det laves, inden du kan sende en ansøgning til Bygningspuljen. Derudover skal du vedhæfte følgende dokumenter:

  • Udfyldt ansøgererklæring. Du finder ansøgererklæringen på sparenergi.dk.
  • Dokumentation for ejerskab af boligen: F.eks. via tinglysning.dk.

Alle helårsboligejere, herunder private husejere, ejerforeninger, andelsboligforeninger, almene boligforeninger, kollegier, interessentskaber, udlejere mm., kan ansøge om tilskud til energirenoveringer. Tilskuddet er skattefritaget for private boligejere.

LÆS OGSÅ: Flere kan nu få tilskud til nye vinduer og varmepumper

Har du brug for hjælp?

For generelle spørgsmål til Bygningspuljen kan du kontakte Energistyrelsens rådgivningslinje på telefon: 31 15 90 00 eller mail: [email protected].


Har du brug for sparring eller rådgivning i forhold til energioptimering af din bolig, så står energikonsulenter, arkitekter, ingeniører og øvrige byggetekniske rådgivere som regel altid klar til at hjælpe dig.

SE OGSÅ: SparEnergis Webinar om Energistyrelsens Bygningspulje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
pexels photo 731082
Læs mere

Energimærke – hvad er det?

Et energimærke er en lidt udefinerbar størrelse, der sammen med mange andre fagudtryk dukker op under en bolighandel.…