Der er mange boliger til salg i Danmark, men der er også mange førstegangskøbere på udkig efter deres første boligkøb. Og for…

Finansielle problemer for førstegangskøbere

Der er mange boliger til salg i Danmark, men der er også mange førstegangskøbere på udkig efter deres første boligkøb. Og for mange af disse er boligjagten en brat opvågnen til barske (økonomiske) realiteter.

Bedøm indlæg

Ifølge en artikel i Berlingske er næsten hver anden dansker på boligjagt (43% af de boligsøgende) faktisk førstegangskøber. Og det er ikke så lidt.

Det første boligkøb er en kompliceret proces. Mange af de kommende boligejere får deres drømme stoppet allerede i banken på grund af de skærpede lånekrav.

En stor del af førstegangskøberne er unge under 30 år, der drømmer om at finde deres første rigtige hjem. Men netop fordi de jo er førstegangskøbere, er det de færreste i denne gruppe, der har en opsparing til udbetalingen.

Anden- og tredjegangskøbere har som regel en opsparing med fra salget af deres seneste bolig. Denne opsparing kan de skyde i købet af den næste bolig. Da priserne på boligmarkedet er stigende, er det svært for mange nye boligkøbere at få en fod indenfor.

jumpstory download20200310 132149 3

Stramme låneregler bremser førstegangskøbere

Det er netop på grund af de strammere regler for boliglån, der fulgte i kølvandet på finanskrisen, at så mange unge i første omgang bliver bremset i deres boligdrømme. De kan simpelthen ikke få godkendelsen til lånet i banken.

Det har skabt en del politisk debat. Nogle politikere mener, at lånereglerne er blevet for stramme, mens andre holder fast i, at hvis reglerne lempes, vil boligpriserne blot stige yderligere.

Derfor er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i regler og din egen økonomi, hvis du drømmer om at købe din første bolig. Har du en fornuftig indkomst, kan det være en løsning at spare op over en periode først. Eller du kan – som mange andre førstegangskøbere – udvide din søgning til mindre boliger eller lede lidt længere væk fra de store byer.

Uanset hvilke drømme du har, kan det være fordelagtigt for dig at søge rådgivning hos en uvildig finansiel rådgiver. Den uvildige rådgiver kan gennemgå din økonomi og hjælpe dig til at få et overblik over dine muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om