Der er mange potentielle udgifter, når du køber et gammelt hus eller lejlighed. En af de større poster er badeværelset, da det typisk er…

Helt nyt badeværelse

Der er mange potentielle udgifter, når du køber et gammelt hus eller lejlighed. En af de større poster er badeværelset, da det typisk er forbundet med store omkostninger, når der skal laves et nyt badeværelse. Men behøver du skifte det helt ud eller kan du nøjes med at renovere det lidt?

Bedøm indlæg

Der er to åbenlyse veje, du kan gå, når du vil istandsætte badeværelset. Du kan enten få revet det hele ned og sat noget nyt og lækkert ind. Eller du kan renovere lidt på det eksisterende.

Har du pengene til det, er det jo dejligt med helt nyt. Men et badeværelse er faktisk også (sammen med køkkenet) et af de dyreste rum at sætte i stand.

Det koster kassen at få lavet. Både i materialer og håndværkertimer. Hvis du endnu ikke har kigget nærmere på prisniveauet, så prøv engang at undersøge hvad blot et nyt blandingsbatteri eller et nyt toilet koster. Og dertil kommer fliser, vådrumssikring, udsugning, bruser og så videre. Det kan hurtigt løbe op i rigtigt mange penge.

jumpstory download20200320 123428

Genbrug det du har

Hvis det gamle badeværelse ikke fejler noget helt fatalt, men blot er håbløst umoderne, så kan du overveje at renovere lidt på det i stedet.

Brug lidt tid på at finde ud af, hvad du drømmer om. Er funktionaliteten i rummet egentlig som den skal være. Så kan du måske nøjes med at udskifte en enkelt ting eller to som f.eks. vandhanen eller toilettet, hvis det bruger for meget vand. Det kan faktisk også lade sig gøre at male gamle fliser. Eller du kan fjerne dem på væggen og pudse den i stedet.

Du kan også søge inspiration på nettet og se, hvordan andre har fået deres gamle badeværelser til at fremstå nye og moderne. Se for eksempel denne artikel i Boligmagasinet.

Det handler i bund og grund om at kunne se mulighederne – og dem er der mange af. Skulle du selv løbe tør for gode ideer, så lad dig inspirere på nettet, sparre med venner og familie. Og hvis du tager en byggesagkyndig med på råd, så vil du få endnu flere gode og konkrete ideer til, hvordan dit badeværelse kan blive næsten som nyt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om