Hvordan ved du, om den grund, du ejer eller overvejer at købe, er forurenet? Det kan godt betale sig at få foretaget en miljøundersøgelse af byggegrunden.

Det er sværere at vælge imellem byggegrunde i disse dage. Det skyldes, at salget af byggegrunde er mere end fordoblet i første kvartal af 2021…

Bedøm indlæg

Derfor køber så mange byggegrunde

Det er sværere at vælge imellem byggegrunde i disse dage. Det skyldes, at salget af byggegrunde er steget usædvanligt meget i første kvartal af 2021. Faktisk er salget mere end fordoblet, skriver Boligsiden.

Salget af byggegrunde og den store interesse for at bygge sit eget hus kan skyldes den stigende efterspørgsel på boliger. Derfor beslutter flere danskere sig for at bygge selv i stedet for at deltage i konkurrencen om de få boliger, der er til salg.

Som vi tidligere har skrevet om, så satte boligpriserne i starten af 2021 nye højderekorder. Det betyder, at efterspørgslen på boliger er høj, og udbuddet er faldende, og derfor er mange begyndt at tænke i alternative løsninger, når de vil eje en ny bolig.

Salg af byggegrunde er steget i hele landet

I første kvartal af 2021 har ejendomsmæglerne i Danmark solgt 1793 byggegrunde, og dermed er salget steget med 122% i forhold til samme periode sidste år. Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden

Det er faktisk i hele Danmark, at salget af byggegrunde er steget. I alle regioner er der en stigning i salget af byggegrunde på minimum 74%. Det gælder både grunde til helårs- og fritidsboliger.

jumpstory download20200319 105435

Få hjælp af en køberrådgiver til din grundhandel

Måske har du forelsket dig i en suveræn beliggenhed, og du vil nu købe byggegrunden. Du skal være opmærksom på, at en handel med byggegrunde kræver lige så stort juridisk overblik som ved boligkøb.

Når du køber en byggegrund, følger der også en købsaftale med, som du skal skrive under på. Det er derfor en god idé at få hjælp af en advokat, som kan gennemgå kontrakten sammen med dig.

Advokaten gennemgår alle dokumenter i grundhandlen, varetager dialogen med din bank, mægleren og andre relevante parter. Dermed får du sikkerhed for, hvad du køber, og du kan undgå ubehagelige overraskelser som, at grunden ikke er byggemoden, der er begrænset råderet over grunden, grunden er forurenet eller andet, der kan sætte en stopper for byggeriet.

Få lavet en jordbundsundersøgelse, inden du bygger

En jordbundsundersøgelse eller en geoteknisk undersøgelse er vigtig, når du skal bygge. De fleste forsikringsselskaber vil ikke forsikre dit byggeprojekt, hvis der ikke er lavet en geoteknisk undersøgelse forinden.

Når der skal bygges nyt, er den største økonomiske usikkerhed ofte udgifterne vedrørende jordbundsforholdene. Det er svært at vide, hvad der skjuler sig, og hvilke konsekvenser jordbundsforholdene kan få for et byggeprojekt. 

De fleste bygherrer kan spare både tid, penge og bekymringer ved at planlægge jord- og funderingsarbejdet grundigt fra starten.

roof truss 3339206 1280 2

Hav styr på entreprisekontrakten, når du bygger hus

Næste skridt er at finde ud af, hvordan du vil bygge dit nye hus. Måske vil du bo i et typehus, eller måske skal det være arkitekttegnet?

Du kan enten vælge at stå for alt selv, eller du kan lade en entreprenør stå for hele byggeprojektet. Og så kan du faktisk også vælge en løsning midt i mellem.

Der findes tre entrepriseformer:

  • Fagentreprisen – den er for dig, der vil styre dit byggeprojekt selv.
  • Hovedentreprisen – her er der én hovedentreprenør, der styrer byggeriet. Her kan der ofte være underentreprenører.
  • Totalentreprisen – entreprenøren tår for alt koordinering i forbindelse med byggeriet.

Uanset hvilken entreprenørform du vælger, er det vigtigt, at du får lavet en grundig og udførlig kontrakt med entreprenøren – entreprisekontrakten.

Kontrakten sikrer dig, at aftalegrundlaget er ordentligt, og der derfor ikke kan forekomme uoverensstemmelser mellem dig som bygherre og entreprenøren. En advokat kan hjælpe dig med at skrive og gennemgå entreprisekontrakten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
pexels photo 891059
Læs mere

Hvad er en servitut?

Servitut. Hvad betyder det helt præcist? Du har sikkert allerede for længst opdaget, at det nærmest kræver en…