Når du skal købe bolig, er det vigtigt, at du har styr på boligens BBR-oplysninger, da boligens pris også bliver fastsat ud fra boligens BBR-areal…

Find de offentlige BBR-oplysninger

Når du skal købe bolig, er det vigtigt, at du har styr på boligens BBR-oplysninger. Da BBRs formål er at sikre en ensartet registrering af boligers og bygningers ydre og indre forhold i Danmark, bliver boligens pris også fastsat ud fra boligens BBR-areal.

Bedøm indlæg

Du kan nemt finde BBR-oplysningerne på alle boliger i Danmark på Udviklings og Forenklingsstyrelsens hjemmeside. Du skriver blot adressen ind på den bolig, du er interesseret i.

Er du i tvivl om tallene stemmeroverens med virkeligheden, og der måske er bygget om eller lavet ændringer, som ikke er registreret, kan du selv måle arealerne ved hjælp af Udviklings og Forenklingsstyrelsens arealvejledning for enfamiliehuse. Ellers er det en god idé at få hjælp af en bygningssagkyndig, som kan foretage en ny måling for dig.

Hvis du opdager, at der forkerte oplysninger, er det vigtigt, at du gør sælger opmærksom på det, så fejlene kan blive rettet og bolighandlen og ejendomsvurderingen foregår efter de rette oplysninger.

floor plan 1474454 1280 8 1

Hvad viser husets BBR-oplysninger

BBR indeholder oplysninger om bygningsareal, opførelsesåret, beliggenhed, anvendelse, varme- og vandforsyning, køkken- og toiletforhold, byggematerialer og andre oplysninger om boligen og ejendommen.

Derudover er der også et luftfoto af ejendommen og en optegnelse over matriklen, så du ved, hvor grunden går til.

I BBR-oplysningerne kan du ofte få svar på:

  • Antal værelser, areal og etager.
  • Hvor mange bygninger der er på grunden, og om der er en garage, carport, cykelskur eller lignende.
  • Hvor mange badeværelser, der er.
  • Hvilke materialer, der er anvendt på taget og ydervæggene.
  • Hvilken slags varmeinstallation, der er anvendt
  • Grundens vandforsyning og afløbsforhold.

BBR-oplysningernes formål

Bygnings- og Boligregistret (BBR) anvendes til flere forskellige formål. Oplysningerne indgår ofte som grundlag for mange sager og bliver både brugt af offentlige myndigheder og private virksomheder.

Men BBR har tidligere haft en anden funktion end i dag. BBR-oplysningerne blev i 1970’erne mest brugt til folkeboligtællinger, statistik og ejendomsvurdering. I dag benyttes BBR-data af mange forskellige. Det skriver Udviklings og Forenklingsstyrelsen på sin hjemmeside.

Dengang blev oplysningerne på ejerboliger skrevet med pen på papirskemaer, som ejerne skulle sende til kommunen. I dag kan man nemt rette og tilføje oplysninger digitalt, og alle oplysninger er offentligt tilgængelige for både borgerne selv, offentlige myndigheder og private virksomheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om