Har du husmår på loftet? I gamle dage var det rotter, man havde på loftet, men sådan er det ikke længere. Det bliver mere og mere almindeligt pludselig at blive opmærksom på, at en anden, særdeles ubuden gæst er flyttet ind på matriklen.
Og husmåren er ikke nem hverken at komme af med eller at have boende på dit loft. Skaden og ubehaget, den kan forvolde, kan nemt komme til at blive en bekostelig affære både for din pengepung og for din lugtesans.

Har du en husmår på loftet, så er du med garanti interesseret i af slippe af med denne i en fart.
Med Mårstop får du et fantastisk produkt med øjeblikkelig effekt!
Fordelene hos produktet er mange:
- Spar pengene på en skadedyrsbekæmper (Op til 2500 kr.)
- Lugtfrit for din næse
- Garanteret resultat
- Nem opsætning
- Naturligt indhold
Bestiller du i dag bliver produktet leveret imorgen, hvorefter du kan slippe af med den ubudne gæst.
Klik her og se seneste pris ❯Sådan kommer husmåren ind
En husmår har ikke behov for megen plads for at komme ind i dit hus. Det er nok, at der et sted i huset er en åbning på størrelse med et hønseæg.
Et hul imellem to mursten, en tagsten som er kommet til at sidde skævt eller en udluftningskanal uden gitter, er nok til at give denne meget slanke, adrætte jæger adgang til dit hjem.
Det er derfor en god idé regelmæssigt at tjekke din bolig for “mårhuller”, så du ikke uforvarende kommer til at invitere måren indendørs.
At dele hus med en husmår kan godt blive en dyr fornøjelse ud over at være aldeles ubehageligt. En husmår på loftet kan nemlig forvolde stor skade på din bolig, og ikke kun pga. ubeskrivelige lugte som breder sig fra dens skjulested til resten af huset.
Du kan risikere, at måren ødelægger isoleringen af taget eller i hulmuren. Og går den i gang med at gnave i elektriske installationer, kan det give store regninger til elektrikeren.
Det er derfor utrolig vigtigt, at du tager hånd om problemet med måren, så snart du har en mistanke til, at der er em i dit hjem.
Typiske tegn på husmår på loftet
Der er basalt set to tegn på, at du har mår på loftet. Det første er lyden af poter.
Aktivitetstider for husmåren
Som hovedregel er måren mest aktiv i aften- og nattetimerne. Lydene vil derfor blive mere intense og hyppige, når solen går ned, og det bliver tid for den at jage.
Du kunne måske forlades til at tro, at der kunne være tale om en mus eller, i værste fald, en rotte. Men der er stor forskel på lyde af en mus eller rotte, som løber over dit loft, og så lyden af en mår, som gør det samme.
Husmåren er langt tungere – den kan blive op til 75 cm lang – og selv om den er adræt, så er dens vægt og dens poter en hel del større end en almindelig husmus eller rotte.
Spids derfor ører, hvis du hører mærkelige lyde i aften- og nattetimerne. Det kan være, at du har fået besøg af en mår.
Lugt fra husmår
Tegn nummer to på, at du nok har en mår i huset, er ubeskriveligt ubehagelige lugte.
Måren vil nemlig afmærke sit territorium, så stærk lugt af urin eller ”vildt” vil være et godt fingerpeg om, at du har en ubuden gæst.
Men det er desværre ikke slut med urinlugten, for måren vil også slæbe dens bytte ind i huset (fugle, æg, gnavere…). Og det, den ikke spiser, lader den bare ligge.
I løbet af ganske kort til vil disse rester naturligvis begynde at rådne og dermed sende stank af ådsel rundt i din bolig.
Mangel på fuglelivet
Et tredje tegn, sværere at finde end de foregående to, kan være manglende fugleliv uden for dit vindue. Husmåren vil naturligvis jage lokalt – hvorfor tage længere væk, hvis den kan finde mad lige uden for døren?
Og har den boet hos dig i nogen tid (eller har den fået unger i mellemtiden) kan du måske begynde at se mangel på små og større fugle i din have.
Bekæmpelse af husmår på loftet
For at bekæmpe en mår, som har taget ophold på dit loft, er der forskellige metoder, du kan tage i brug.
Du kan tage kontakt til professionelle, som tager sig af problemet. Det er den bedste løsning, da fagfolk ved, hvordan en mår bedst fanges.
Ønsker du selv at tage dig af situationen, kan du gøre brug af andre metoder såsom høj musik i dagtimerne, mårskræmmere (som kan købes i visse byggemarkeder) eller ultralyd. Disse metoder kan i nogle tilfælde få måren til at flytte
Men høje lyde kan genere og stresse husets andre beboere, specielt hvis der er personer, som arbejder hjemmefra, eller hvis du har husdyr såsom som katte eller hunde.
Udover lydgenerne findes der to løsninger, som du kan gå til: henholdsvis mårfælder eller stærkt lugtende stoffer produceret til at skræmme måren væk.
Mårfælder
En mårfælde kan virke som en god idé til at blive af med måren. Der er dog nogle ting, som du skal holde i mente.
- Køber du en fælde, bør du altid sikre dig, at den er godkendt til at fange mår. Husk også, at fælden skal “armeres”. Dertil kan du benytte et hønseæg med et lille hul i. Dette kan lokke måren ind i fælden, da den normalt fortærer den slags føde.
- Du skal også huske, at fælden skal tjekkes morgen og aften, og at der med det samme skal tages vare på en evt. fanget mår.
- Fælden slår ikke dyret ihjel – og selv om det virker som et plus kan det i sidste ende blive et problem for dig. For hvis ikke måren dør i fælden, er du nødt til at vide, hvad du så gør med den, når du engang har fanget den.
- Er du jæger kan du relativt nemt skaffe dig af med den. En mår er et skadedyr og kan derfor skydes, hvis du har regulært jagttegn. Alternativt kan du tage den med til dyrlægen, hvor den vil blive aflivet.
- En tredje mulighed er at sætte fælden med måren ind i din bil og køre et godt stykke væk og sætte den fri. Denne aktion kan give bagslag, da måren har en god hukommelse og godt ved “hvor den bor”. Dermed risikerer du at have problemet igen, så snart måren finder vejen tilbage.
Stærkt lugtende stoffer mod mår
Du kan også benytte stærke lugte for at få husmåren til at fortrække. Naftalin eller hjortetaksolie anbefales af nogle til mårbekæmpelse.
Disse fælt lugtende stoffer kan placeres på loftet, hvor måren holder til og medvirke til, at måren pludselig føler presserende trang til at skifte bolig.
Også i denne situation er der fordele og ulemper.
Fordelene er,
- at måren ikke lider skade.
- at måren ikke bliver forulempet mere end højst nødvendigt.
- at der er nye produkter på markedet, som er lugtfri i din næse.
Ulemperne er,
- at den slags lugte også kan trænge ind i DIT hjem.
- at lugtene fra naftalin eller hjortetaksolie kan blive ganske uudholdelige.
- selv om måren ikke bryder sig om hørmen i starten, så kan den vænne sig til meget.
Der findes også professionelt producerede produkter, som lugter forfærdeligt i mårens snude, men ikke i din næse. Det kan være et godt kompromis, som kan hjælpe dig igennem problemet én gang for alle.

Har du en husmår på loftet, så er du med garanti interesseret i af slippe af med denne i en fart.
Med Mårstop får du et fantastisk produkt med øjeblikkelig effekt!
Fordelene hos produktet er mange:
- Spar pengene på en skadedyrsbekæmper (Op til 2500 kr.)
- Lugtfrit for din næse
- Garanteret resultat
- Nem opsætning
- Naturligt indhold
Bestiller du i dag bliver produktet leveret imorgen, hvorefter du kan slippe af med den ubudne gæst.
Klik her og se seneste pris ❯Brug aldrig gift mod husmår
Tilsidst skal gift nævnes. Det kan virke yderst fristende at tage gift i brug, men det er ABSOLUT FORBUDT at benytte gift til at skaffe dig af med en husmår.
Et stykke kød som indeholder gift til at få has på en mår kan både være farligt for dig selv og andre, som risikerer at komme i kontakt med det. Dette gælder naturligvis også for dine husdyr, som kan finde kødet appetitligt – med forfærdelige konsekvenser til følge…
NB: Benyt ikke gift, men vælg en af de mange andre metoder til at skaffe dig af med måren.
Det er vist klart nu, at det at komme af med en husmår på loftet er ikke en særlig let opgave. Du bør bevæbne dig med tålmodighed, hvis du selv ønsker at tage hånd om situationen. Du bør også gøre dig det klart, at der kan gå tid, inden måren får trang til at flytte.
Det kan derfor i mange tilfælde være en bedre idé at få professionel hjælp fra et firma som er specialiseret i skadedyrsbekæmpelse.
Disse firmaer benytter normalt enten fælder (og bortskaffer selv den indfangne mår) eller specielle salte som ikke kan fås i håndkøb.
Og de vil også kunne se, om der er tale om en hunmår med unger, For er der det, skal disse også indfanges og indleveres, f.eks. på en vildtplejestation.