Har du brug for en økonomisk rådgiver? Mange vil nok svare nej. Det samme gjorde Louise og Lars. I første omgang. Men nu har de…

Uden job, ingen tilbygning

Har du brug for en økonomisk rådgiver? Mange vil nok svare nej. Det samme gjorde Louise og Lars. I første omgang. Men nu har de gjort sig nogle meget konkrete erfaringer, der har fået dem til helt at ændre mening.

Bedøm indlæg

I Hadsten nord for Aarhus bor Louise og Lars med deres tre børn og to hunde. Deres hus fra 1970’erne har for nylig fået en tilbygning og en nyanlagt baghave. Men alle disse forbedringer havde, ifølge parret selv, ikke været mulige, hvis de ikke havde haft en økonomisk rådgiver ved deres side.

Louise var i gang med en ny uddannelse og havde fået stillet et job som dagplejer i udsigt efterfølgende. Men for at kunne have en dagpleje i hjemmet, skulle parrets hus tilpasses. En tilbygning med nogle ekstra værelser ville gøre det muligt for Louise at huse dagplejebørn adskilt fra familiens private hjem. Desuden var husets baghave mest af alt en jordvold. Derfor skulle haven gentænkes og gøres klar til legende dagplejebørn.

Udfordringer med banken

Men da parret gik til deres bankrådgiver for at låne penge til ombygningen, var der ikke megen hjælp at hente. »Vi havde følelsen af hurtigt at blive stemplet i banken. Når man kommer ind og fortæller, hvad man laver, og hvor mange børn man har,« forklarer Louise.

Baseret på parrets indtægt ville banken ikke låne dem penge til ombygningen. Det var som en ond spiral for parret. For Louise var jo sikret job – og dermed en fornuftig indtægt, som ville berettige dem til lånet. Men for at få jobbet og indtægten skulle huset tilpasses, så Louise kunne have dagplejebørn.

jumpstory download20200319 110659

Fik en økonomisk rådgiver ved et tilfælde

Louise og Lars stod i en svær situation. For hvordan skulle de overbevise banken om, at indtægten ville komme sammen med banklånet og tilbygningen?

Tilfældigvis havde parret kontakt med en tømrer, der skulle give et tilbud på ombygningen. Han anbefalede dem at tage kontakt til BoFinans og få en snak med en uvildig økonomisk rådgiver. Parret var skeptiske, men eftersom den første indledende samtale var gratis, kunne det jo ikke skade.

Mødet med Torben fra BoFinans var lidt af en øjenåbner for parret. »Allerede ved første møde understregede Torben, at han var vores rådgiver. Uanset hvad banken tilbød, så ville han være på vores side,« fortæller Lars. Og netop mavefornemmelsen og tilliden blev det afgørende punkt for Louise og Lars.

»Vi havde oplevet, at banken satte os i kasser. Vi har tre børn, og det placerer os i en bestemt kasse. Torben så på vores konkrete forbrug«.

Torben fra BoFinans kom derfor til at spille en afgørende rolle i Louise og Lars’ byggeprojekt: »Han var med til alle forhandlinger i banken. Han fik fuldmagt til at stå for alle forhandlingerne på vores vegne. Havde vi ikke haft Torben, var det ikke gået igennem,« understreger Lars.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om