Har du svært ved at overskue alle dokumenterne ved dit boligkøb? Så tag fat i en købermægler. Købermægleren gennemgår alle dokumenter, varetager dialogen med banken…

Købermægleren kender alle argumenterne

Har du svært ved at overskue alle dokumenterne ved dit boligkøb? Så tag fat i en købermægler.

Bedøm indlæg

Købermægleren gennemgår alle dokumenter, varetager dialogen med banken, sælgers ejendomsmægler og andre relevante parter. Dermed kan du være sikker på, at der er styr på papirarbejdet.

Det er ofte sælgers ejendomsmægler, der udarbejder købsaftalen.

Vi har talt med Martin Dyg Jørgen, som er partner i RobinHus Trekantområdet. Martin Dyg Jørgensen og hans kollegaer rådgiver både købere og sælgere i forbindelse med boligkøb og boligsalg. Og det kan godt betale sig, når købsaftalen skal forhandles på plads, fortæller han.

»Det er en kæmpe fordel, at vi kender sælgers rådgiver og den situation, de sidder i. Vi kender deres argumenter i forbindelse med en vurdering. Vi handler boliger hver dag.«

Derfor skal du have hjælp af købermægleren

»Helt overordnet skal man sørge for ikke at blive snydt af sælgeren. Derfor er det en fordel at alliere sig med en købermægler. Vi kender markedet, og når vi vurderer boliger, stikker vi ikke bare en finger op i luften. Vi anvender for eksempel helt kedelig matematik og kigger på, hvad konkurrencen er, og hvad der tidligere er blevet solgt. Vi har styr på alt det juridiske, og vi sikrer, at man ikke bliver snydt.«

Det fortæller Martin Dyg Jørgensen, som partner i RobinHus Trekantområdet.

martin

Vær opmærksom på dette punkt i købsaftalen

Er ejendomsmægleren medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening (DE), vil foreningens standardformular blive benyttet og tilpasses.

Når købsaftalen skal forhandles og gennemgås, mener Martin Dyg Jørgensen, at der især er ét punkt, som du skal være særlig opmærksom på. Det er her, at alle særlige og individuelle forhold skal skrives ind.

»I købsaftalen skal du vigtigst af alt kende til det, der hedder ”punkt 11” – som er særlige forhold. Her skal alt udover standarden skrives, og de specifikke aftaler, som er indgået mellem køber og sælger, skal stå her. Det kan for eksempel være løsøre som en vaskemaskine og tørretumbler«, fortæller han.

Det kan derfor godt betale sig for dig at få hjælp af en købermægler til at gennemgå købsaftalen, så alle punkter lever op til det aftalte.

Du skal især være opmærksom på at få skrevet en rådgiverforbehold ind i købsaftalen, så købermægleren kan få lov til at gennemgå alle handlens dokumenter, inden handlen er godkendt. Købermægleren kan desuden spotte betydningsfulde forhold, som du måske selv ville overse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om