Hvis du går med tanken om at få lagt nyt badeværelsesgulv, kan du spare en del penge ved at male dit badeværelsesgulv i stedet. Dermed får du et fantastisk resultat, som var det helt nyt, samtidig med at det er en langt billigere løsning.

Når du vælger at male dit badeværelsesgulv, kan du sætte dit personlige præg. Ved at løse opgaven grundigt og efter vores anbefalinger, kan du forny det gamle badeværelsesgulv, så det får et friskt look igen.

Prisen for maling af et badeværelsesgulv

Vil du gerne male selv, kan du købe 1 liter flisemaling der starter fra 200 kr., der kan række til ca. 12 kvadratmeter. Vil du i stedet bruge emalje epoxymaling, ligger priserne typisk fra 500 kr. og opefter for 4 kg. Her kan du regne med, at 1 kg rækker til 5 kvadratmeter.

Den endelige pris for maling af dit badeværelsesgulv afhænger af, hvor stort et badeværelse du har, samt om du vælger en gør-det-selv-løsning eller at hyre en professionel maler til opgaven.

  Prisen for at male selv er naturligvis væsentligt billigere end at få lagt et helt nyt badeværelsesgulv. Det betyder dermed kun, at du skal ud og investere i materialer og maling til at udføre malerarbejdet.

Bedøm indlæg
sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på maling af badeværelsesgulv:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på maling af badeværelsesgulv. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Sådan gør du det selv

Når du skal starte et gør-det-selv-projekt i dit hjem, er det vigtigt, at det bliver gjort ordentligt. Det har en stor betydning for det samlede udtryk for din indretning og kan have en større værdi, hvis din bolig engang skal sælges.

Forberedelse er alfa og omega. Når du derfor skal i gang med maling af badeværelsesgulvet, bør du sørge for at have materialer og udstyr klar til de forskellige processer i forarbejdet. Det endelige arbejde kommer til at have en stor indflydelse på, hvordan rummet kommer til at se ud.

Badeværelsesgulvet er noget, man lægger mærke til, hvorfor finesse og detalje er vigtigt i det arbejde, der skal udføres. Det skal helst være noget, der holder i mange år frem, og noget som du kan være stolt af. 

Nedenfor har vi lavet en guide á 3 trin for, hvordan du opnår et tilfredsstillende resultat.

Rengør fliserne godt

Forarbejdet i forbindelse med maling af badeværelsesgulvet er vigtigt. Derfor er det vigtigt, at du starter med en grundig vask og rengøring af fliserne eller klinkerne i badeværelset. Det vil sige, at du renser fliserne eller klinkerne, til de er helt frie for kalk og fedtaflejringer, som ikke er til at undgå, at der dannes med årene.

Her kan det være en fordel at give gulvet en omgang med kalkfjerner og derefter et stærkt rengøringsmiddel til at rense gulvet med. Dermed får du taget det værste kalk og ujævnheder, som kan gøre, at malingen skaller af.

Pudsning og tørring

Når du har fået vasket alle kalk- og fedtaflejringer fra badeværelsesgulvet, kan du begynde at pudse gulvet. Det kan du gøre ved at bruge noget helt fint sandpapir eller puds. Her er det vigtigt at pudse fliserne eller klinkerne, til de er helt matte. Grunden til at man skal pudse sine fliser eller klinker på badeværelset er, at de bliver mere modtagelige over for grundingen.

Når du er færdig med at pudse hele badeværelsesgulvet, vil du opdage, at det støver utrolig meget. Det er vigtigt at få fjernet alt støvet, inden du går videre til næste trin. Det kan du evt. gøre med en støveklud.

Husk grunding

Når du har pudset fliserne på badeværelset, er det nu klar til at modtage grunding. Grundingen er en vigtig del af processen, da det er afgørende for, hvor lang tid det endelige resultat holder sig pænt og flot.

Grunden til at man skal huske at grunde badeværelsesgulvet før man maler, er for at sikre, at malingen både binder sig bedre og kommer til at sidde pænere på fliserne. Du får dermed et langt pænere resultat, som også holder i længere tid, end det vil gøre uden en grunder.

Der er forskel på, hvor lang tid de forskellige grundere skal tørre, hvorfor du bør følge den vejledning, der følger med til grunderen. Her er det meningen, at du skal male grunderen på fliserne på samme måde, som du vil ellers vil male.

OBS: Sørg for at grunderen er helt tør, før du begynder på maling af badeværelsesgulvet.

Skal du vælge emalje epoxymaling eller flisemaling?

Som udgangspunkt kan du vælge mellem emalje epoxymaling eller den almindelige flisemaling. Her bør du tage stilling til, hvilken type maling du foretrækker til dit badeværelsesgulv.

Hvis du vælger flisemaling, har du langt flere muligheder at vælge imellem i forhold til farvevalg. Her kan du både styre, om farven skal være lys eller mørk, alt efter om du vælger en vandbaseret eller oliebaseret flisemaling.

Hvis du vælger emalje epoxymaling, opnår du en langt mere slidstærk overflade, som blandt andet betyder, at du får et badeværelsesgulv, der holder sig pænere i længere tid, og som er let at rengøre.

Uanset hvilken maling du vælger, bør du altid give dit badeværelsesgulv maling over to gange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 − 8 =

Artikler du måske vil synes om