Da Karen og hendes mand stod midt i deres boligjagt, valgte de at skifte bank. De havde sat rækkehuset til…

Bankskifte og boligjagt

Da Karen og hendes mand stod midt i deres boligjagt, valgte de at skifte bank. De havde sat rækkehuset til salg og ledte efter et større, mere langtidsholdbart hjem.

Bedøm indlæg

Som en del af deres planer om boligskifte, havde de også besluttet at se sig om efter en ny bank. »Vi satte jagten ind på en ny bank og et nyt hus på samme tid. Vi var klar over, at det ville ske, når vi skiftede fra rækkehus til hus,« fortæller Karen.

Da parret finder det hus i Risskov, som de ønsker at købe, intensiverer de også jagten på en ny bank. »Vi købte huset betinget – med en garanti stillet af vores oprindelige bank.
Så da vi havde lavet aftalen, havde vi tre måneder til at finde en ny bank. Det gjorde vores forhandlingsmuligheder meget konkrete,« husker Karen.

»Vi var igennem en lignende proces, da vi i sin tid købte rækkehuset. Dengang endte vi med at blive i vores gamle bank. Derfor vidste vi også fra tidligere, at der var nogle bestemte banktyper, vi ikke ville have,« forklarer Karen og fortsætter: »Valget krævede, at vi var meget bevidste om, hvordan vi ville bygge vores økonomi op.
Vi havde to banker i spil, men hurtigt viste den ene sig at være mere givtig for os end den anden«.

Få professionel rådgivning til dit bankskifte

Selvom Karen og hendes mand havde været gennem hele processen med bankjagt og bankskifte én gang tidligere, havde de alligevel brug for professionel rådgivning.
Parret var i den heldige situation, at en af deres bekendte var bankmand og havde den fornødne erfaring til at vejlede dem.

»Vi brugte ham meget i forhold til rådgivning om renter og bidragssatser. Ligeledes om hvordan vi i det hele taget kunne presse banken på diverse punkter.
Selvom det er småbeløb, der kan spares rundt omkring, så bliver det hurtigt til mange penge. Det har været godt for os med en rådgiver, der kunne sige, om noget var for højt eller for lavt. Som almindelige forbrugere har man jo ingen idé om, hvornår man kan presse banken yderligere og hvornår det bedste tilbud er opnået«.

Selv med erfaring er rådgivning vigtig

Karen og hendes mand endte med en rigtig fin aftale med deres nye bank. Og selvom de nu har været hele processen igennem flere gange, er Karen ikke i tvivl om, at de til enhver tid ville benytte en rådgiver igen.

»Det handler om at have en rådgiver, der har fingeren på pulsen og kender forholdene i dag. Vores rådgiver kunne hjælpe os med at se vores værdi. Hvis vi ikke havde haft en personlig ven, der kunne hjælpe, havde vi søgt hjælp et andet sted.

Det vigtigste for os har været, at vi havde en rådgiver i ryggen, der havde fokus på os og på vores interesserer«.

karens historie 2
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om