I januar 2018 trådte et nyt bygningsreglement i kraft. Et reglement, der sidenhen har været omdiskuteret en del blandt fagfolk.

Hvem har kontrollen?

I januar 2018 trådte et nyt bygningsreglement i kraft. Et reglement, der sidenhen har været omdiskuteret en del blandt fagfolk.

Bedøm indlæg

En af de væsentligste forskelle på det nye bygningsreglement (BR18) og det tidligere (BR15) er, at der flyttes mere ansvar fra kommunen over på bygherren.

De tidligere kommunale kontroller reduceres. Bygherrerne har nu selv ansvaret.

Dansk Byggeri skriver følgende i deres gennemgang af det nye reglement:

»En af hjørnestenene i BR18 er omlægningen af den tekniske byggesagsbehandling for områderne brand og konstruktioner. Med BR18 flyttes byggesagsbehandlingen af disse områder væk fra de kommunale myndigheder og over til nogle certificerede rådgivere«.

Der er derfor vigtigt, at du som bygherre får hjælp af en juridisk rådgiver, for at sikre, at alle vigtige forhold bliver kigget igennem, så der ikke kommer nogle ubehagelige overraskelser.

jumpstory download20200320 132938

Fagfolk er bekymrede

Hos flere branchefolk vækker det nye reglement bekymring.

I et nyhedsbrev fra Jysk Trykprøvning udtaler firmaets direktør Vivi Gilsager, at hun synes »det er meget at forlange, at bygherrerne selv skal sikre sig, at der foreligger kloakattester, trykprøvningsattester, energimærker mv. Det burde fortsat være kommunernes ansvar, at der udføres 3. parts kontrol. I værste fald kan det koste bygherren tusindvis af kroner, hvis dokumenterne mangler og bygningen senere skal sælges videre«.

Hvad det mere præcist kommer til at betyde for private boligejere, er endnu uklart. Men den manglende kommunale kontrol er bekymrende.

Ønsker du at vide mere om det nye bygningsreglement, så kan du finde alle paragrafferne lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om