Vi har inddelt dit nybyggeri i fem faser. Hver fase er fyldt med inspirerende indhold og relevante produkter, så du kan træffe de rigtige boligvalg.

Vil du have havudsigt eller en skov i baghaven? Skal der være tagterrasse med spa, udsigt over hele byen eller underjordisk dobbeltgarage? Er du til et arkitekttegnet hus, hvor der er fokus på æstetikken, detaljerne og de arkitektoniske linjer eller er du mest til et typehus, hvor de forskellige løsninger er testet og standardisereret? Hvad drømmer du om?

Gør noget ved boligdrømmen

Det er altid et godt sted at starte med drømmen og arbejde videre derfra. Det handler nemlig ikke altid kun om antal kvadratmeter, lysindfald og køkkenelementer. Det handler i særdeleshed også om beliggenheden i forhold til arbejde, indkøbsmuligheder og institutioner – hvordan får man alle enderne til at mødes, så det også giver mening økonomisk?

Det er ikke altid det nemmeste at få det hele med, og typisk må man prioritere lidt i boligdrømmene før man kan komme i mål med drømmeboligen. Jo før du inddrager en arkitekt eller ingeniør i dine byggeplaner desto bedre. De vil typisk kunne hjælpe dig med at visualisere din drømmebolig ved et idémøde eller i form af en skitsetegning, som du efterfølgende kan bruge til at få en finansiering på plads.

Bedøm indlæg

Få overblik over dit nybyggeri

Før din boligdrøm kan blive til virkelighed skal du igennem nogle faser, hvor du vil stå over for en masse forskellige store og små overvejelser, som alle har store konsekvenser for dit nybyggeri og fremtid. Den indledende fase er afgørende for dit nybyggeri, så research og planlægning er vigtig.

Uanset om du selv drømmer om at styre dit nybyggeri eller du vil vælge en professionel løsning, så har vi inddelt et typisk nybyggeri i fem faser. Derved har du altid et overblik og direkte adgang til relevant viden og rådgivning på din rejse. I faserne præsenterer vi dig for relevante produkter, værktøjer, artikler og cases, så du er klædt på til at træffe de rigtige boligvalg og komme godt i mål med dit nybyggeri. 

Afklaringsfase: Klar til afklaring og forberedelse?

Har du allerede fundet grunden, og skal det eksisterende hus “bare” rives ned? Har du styr på dine forsikringer, kontrakter og aftaler? Hvad siger lovgivningen, lokalplanen og servitutterne til dit nybyggeri? Har du styr på energioptimering? Kan du selv planlægge og styre projektet? Hvor kan du selv gøre en forskel, og hvor skal du have hjælp af en eller måske flere professionelle rådgivere? Hvad har du råd til?

Lav en grundig research og få styr på dit nybyggeri

Der er mange spørgsmål, som du skal have afklaret og få svaret på. Formålet med afklaringsfasen er at sikre dig det bedste overblik og udgangspunkt, så du kan træffe de rigtige boligvalg og komme godt i mål med dit nybyggeri.

k9jlus9tosf3ppizktkEt nybyggeri er yderst komplekst, og for de fleste er det ikke en nem opgave at få afklaring på alle de spørgsmål, der kommer fra start til slut. Det er derfor vigtigt, at du får lavet en grundig research. Du skal undersøge, vurdere og vende alle muligheder inden du kan starte dit nybyggeri.

Snak med dine venner, familie og netværk, som selv har prøvet at bygge nyt eller bygge til. Få også vendt dine tanke og udfordringer med fagfolk, så du også får den nødvendige professionelle rådgivning. Et nybyggeri kræver mange forskellige fagfolk fra start til slut og du vil løbende blive konfrontereret med store og små udfordringer. Det er de færreste som har alle relevante fagfolk i eget netværk, og det er derfor en fordel at få tilknyttet nogle professionelle rådgivere fra starten af.

Tænk dig om, så du ikke tager et forkert valg

Du står overfor én af de største investeringer i dit liv. Manglende research og overblik kan betyde, at du tager nogle “forkerte” beslutninger og valg, som kan være svære at ændre på, når de først er taget uden, at det koste dig ekstra tid og ressourcer. Erfaring, viden og indsigt i de mange forskellige faggrupper i forbindelse med et nybyggeri vil give dig det bedste færdige produkt og løbende sikre, at du tager de rigtige boligvalg.

Det er i denne fase, at du skal afklare alle de nødvendige forhold. Gentænke dine ressourcer og kompetencer, hvad kan du selv bidrage med og hvad skal du have hjælp til.

God kommunikation med fagfolk er vigtigt

Et succesfuldt byggeri handler om forståelsen for hinandens interesser. Læg hertil, at et byggeri kan være en kompleks størrelse med mange forskellige mennesker involvereret, så det er på alle måder vigtigt med et godt overblik, god kommunikation og løbende forventningsafstemning.

Projektstart: Klar til at starte dit nybyggeri?

Det er vigtigt, at du nu har det store overblik over dit nybyggeri. At alle overvejelser og forhold er på plads. Både i forhold til entreprisekontrakt, myndighedsprojekt og om du løbende har tænkt dig at få bygherrerådgivning eller på en anden måde kvalitetssikre dit nybyggeri.

Research, planlæg og overvej

Når du står overfor en af de største investeringer i dit liv, kan manglende research, planlægning og overblik betyde, at du tager uheldige beslutninger, som kan være svære at ændre på uden ekstra omkostninger. Erfaring og indsigt i de mange forskellige faggrupper i forbindelse med et nybyggeri vil betyde en verden til forskel.

Om du gør det selv eller har valgt en professionel løsning til dit nybyggeri, så er denne fase kulminationen på dine mange tanke, drømme og overvejelser – og nu, at du kan høste frugterne af dine forberedelser.

Husk dialogen med håndværkerne

Når dit nybyggeri starter, så vil du med stor sandsynlighed opleve adskillige større og mindre udfordringer, som fejlleverancer, forkert udførelse, tvister mm., så det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvad du selv magter, og hvad det vil sige at være bygherre. Har du ikke erfaring med større byggeprojekter, så brug professionel hjælp til styring og kvalitetssikring af dit nybyggeri. En professionel rådgiver kan sikre, at du kommer godt igennem dit nybyggeri.

Vi anbefaler løbende at afholde byggemøder, så kan du som bygherre nemmere styre byggeprojektet og følge med i processen. Typisk er byggemøderne også med til at fremme dialogen mellem dig og håndværkerne – og i sidste ende sikre, at mange udfordringer tages i opløbet.

Projekt afsluttes: Er du i mål med dit byggeprojekt?

Stort tillykke! Du er nu i mål med dit byggeprojekt, og står nu med din færdige og indflytningsklare drømmebolig.

Dine anstrengelser og utallige overvejelser har båret frugt, og du er nu klar til at leve i den virkelige udgave af din boligdrøm. Uanset hvor mange kvadratmeter boligdrøm det er blevet til, så vil det helt sikkert give dig stor værdi med dit nye hjem. Selvom drømmehuset nu er meldt færdigt, så er der stadig nogle forhold, som der skal være styr på inden du inviterer venner og familie til housewarming.

Tjek huset for fejl og mangler

Formålet med afslutningsfasen er at evaluere din nybyggeri og sikre, at der ikke er fejl og mangler og du er kommet godt i mål.

Inden huset en gang for alle overdrages til bygherren, så skal der laves en afleveringsforretning. I bedste fald er der ikke nogen fejl og mangler, og byggeriet kan uden videre overdrages. Men det er desværre sjældent, at et byggeri er fuldstændigt fejlfrit. Afleveringsforretningen er både er formelt og juridisk bindende. Det er som udgangspunkt bygherren, der laver en skriftlig indkaldelse med dato og tidspunkt.

Det er dig (bygningsejeren), som har ansvaret for, at det færdige byggeri er lovligt. Ved afslutning af byggeriet skal det derfor erklæres, at byggeriet er udført i overensstemmelse med Bygningsreglementet.

Gem alle dokumenter og få overblik

Når du har afsluttet dit nybyggeri, så anbefaler vi, at du gemmer alle dine dokumenter, så du har alt samlet ét sted og intet bliver væk. På den måde sikrer du dig det samlede overblik over, hvad der er blevet lavet på din bolig i årenes løb.

Selvom du er på plads med dit nybyggeri, så er der stadigvæk en lang række forhold, som du skal være opmærksom på.

  • Vedligeholdelse
  • Anlæg af have og udendørsarealer
  • Økonomi
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om