Drømmen om fast ejendom og et hjem kan let blive ødelagt af paragraffer, pengeproblemer…

De 117 overvejelser du skal igennem, når du vil lave et boligkøb

Drømmen om fast ejendom og et hjem kan let blive ødelagt af paragraffer, pengeproblemer og forfaldne boliger. Du kan sikre dig mod en del ved at benytte dig af professionel køberrådgivning. Men inden da er der nogle få punkter, der kan hjælpe dig mere smertefrit gennem dit boligkøb.

Bedøm indlæg

Især førstegangskøbere kan have svært ved at bevare overblikket og forstå de mange fagtermer, der flyver gennem luften på såvel ejendomsmæglerkontoret som i banken.

Derfor giver vi dig her fem bud på, hvad du skal være opmærksom på, før du køber en bolig. En miniguide eller en tjekliste, som du kan læse, før du tager næste skridt mod din drømmebolig.

Uvildig køberrådgivning

Hvem skal hjælpe og vejlede dig sikkert gennem dit boligkøb?

Hvis du ikke kan svare på dette, skal du ikke købe en bolig. Ikke endnu i hvert fald.

Den uvildige køberrådgivning er essentiel for, at du kommer trygt gennem handlen og rent faktisk står der, hvor du forventer, når du kommer ud på den anden side.

Økonomi

Hvor dyrt kan du købe?

Det er nok det spørgsmål, de fleste stiller sig selv. Men drøft også din økonomi med en uvildig rådgiver.

For én ting er, hvor mange penge du kan låne. Noget helt andet er, hvordan din økonomi vil se ud de næste mange årtier. Der skal ikke kun være økonomisk råderum nok til, at du kan overleve. Du skal også kunne leve et godt liv i din nye bolig.

Tilstand

Er det skrot eller slot?

Når du køber et hus, medfølger der en tilstandsrapport. En rapport, der viser de fejl og mangler på boligen, som er blevet opdaget ved gennemgangen.

Men husk på, at tilstandsrapporten er udfærdiget af en byggesagkyndig, som arbejder sammen med din ejendomsmægler.

Der kan være dele af boligen, der ikke er gennemgået grundigt nok. Og du kan med fordel få en fagperson til at gennemgå både tilstandsrapport og bygning, så du er sikker på, hvilken stand din kommende bolig er i. Før du køber!

Hus- og ejerskifteforsikring

Uden forsikring kommer du i problemer, hvis uheldet er ude. Det gælder både, hvis dit nye hjem ikke er i den forventede stand (ejerskifteforsikring) og hvis boligen tager skade i fremtiden (husforsikring).

Der findes et utal af muligheder og udbud af forsikringer på markedet. Derfor kan du med fordel søge hjælp hos din uvildige rådgiver for at finde den løsning, der passer bedst til dig og dine behov.

adult blur books 261909

Advokatforbehold

Sørg for, at din juridiske rådgiver er den, der kan berigtige salget. Det bør ikke være ejendomsmæglerens opgave.

Endvidere bør vedkommende også sikre, at der bliver skrevet et advokatforbehold ind i kontrakten, så han/hun har tid til at læse det hele grundigt igennem og har mulighed for at annullere handlen, hvis alt ikke er, som det bør være.

Ellers er det en dyr fornøjelse at slippe ud af et boligkøb, når du først har skrevet under på papirerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
rsz rsz agreement application business 893894 1
Læs mere

Hvad er et advokatforbehold?

Du har måske hørt om det. Men ved du, hvad et advokatforbehold er? Og endnu vigtigere – hvorfor…