Ser man på antallet af lånetilbud, ser det ud til, at danskerne vil købe ejerboliger som aldrig før. Antallet af indhentede lånetilbud ved..

Højeste antal ansøgninger om realkreditlån i mange år

Ser man på antallet af lånetilbud, ser det ud til, at danskerne vil købe ejerboliger som aldrig før. Antallet af indhentede lånetilbud ved danske realkreditinstitutter er rekordhøjt. Ifølge Finans Danmark nåede antallet i august op på 7619 tilbud om realkreditlån.

Bedøm indlæg

For ganske kort tid siden skrev vi om de nye lån med historisk lav rente. Den artikel finder du her. Og i kølvandet på den historie følger endnu en nyhed.

Finans Danmark, der er en interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark, skriver i en nyhed den 11. september 2019, at det er det højeste antal indhentede lånetilbud i mange år.

Den viceadministrerende direktør i Finans Danmark, Ane Arnth Jensen udtaler, at det nok handler om »en kombination af lav ledighed og den historisk lave rente«. Ifølge hende betyder det, at mange flere danskere har råd til at købe en bolig.

De mange lånetilbud kan være et tegn på, at markedet for alvor er ved at blive sælgers igen. Der er gang i boligmarkedet over hele landet. Derfor skal du, der overvejer at købe eller er i gang med at søge efter en ejerbolig, være ekstra opmærksom på, at du ikke lader dig rive med af stemningen.

Uanset markedets tilstand er det en god idé at holde hovedet koldt. Og hvis det er lidt vanskeligt, når de mange store følelser raser, og du har fundet drømmeboligen, så benyt en professionel rådgiver. En erfaren rådgiver kan både hjælpe dig med at bevare fokus og sikre, at du ikke træffer overilede valg.

jumpstory download20200320 122021

Mange lånetilbud betyder ikke kun boligkøb

Selvom nyheden om de mange ekstra indhentede lånetilbud tegner et billede af et samfund i vækst og med god økonomi, så skal en del af forklaringen dog også findes i den historisk lave rente. En rente, der får mange boligejere til at lægge deres lån om. Enten for at spare penge på den mere fordelagtige rente, eller for at give luft i budgettet til andre ting.

»De meget lave renter får stadig mange boligejere til at overveje at skifte deres eksisterende realkreditlån ud med et billigere lån. Og der er ikke noget, der foreløbig tyder på, at konverteringsbølgen vil knække i den nærmeste fremtid,« forklarer viceadministrerende direktør i Finans Danmark Ane Arnth Jensen.

Du kan læse hele nyheden fra Finans Danmark her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om