Vil du udleve din boligdrøm? Måske bliver du holdt tilbage af tanker om advokatforbehold, tilstandsrapporter, forsikringer og fremvisninger i andre folks hjem. Vi guider dig gennem hele købsprocessen…

Boligkøbet er kun få skridt væk

Vil du udleve din boligdrøm?

Bedøm indlæg

Måske bliver du holdt tilbage af tanker om advokatforbehold, tilstandsrapporter, forsikringer og fremvisninger i andre folks hjem. 

Men bare rolig – selvom det virker skræmmende og uoverskueligt, så er der hjælp at hente fra erfarne køberrådgivere.

Vi guider dig her gennem hele købsprocessen og bolighandlen trin for trin, så du kan komme i mål med boligkøbet.

Forstyr bare – sælger er interesseret i en bolighandel

Måske synes du, at det er grænseoverskridende at booke den ene fremvisning efter den anden og forstyrre sælgerne af huset midt i formiddagskaffen?

Denne følelse er desværre en realitet for mange af vores læsere. Vi har i flere interviews erfaret, at vores læsere er tilbageholdende, fordi de ikke vil spilde sælgers kostbare tid.

Selvom det kan virke grænseoverskridende at tage folks tid, hvis man ikke ender med at købe deres fremviste bolig, så husk på, at sælger jo også er interesseret i en handel.

Du risikerer, at din drømmebolig går fuldstændig under din radar, da billeder på boligannoncerne på nettet ikke er det samme som en fremvisning i boligen. 

»Stol ikke på billederne!«, siger mange af de adspurgte boligkøbere.

Det er svært at få alle detaljer med i en boligannonce – både gode og dårlige. På billeder kan du ikke få den samme forståelse af boligens rum, stemningen, lydene fra nabolaget, duften eller ikke mindst den kendte mavefornemmelse.

En købermægler kan hjælpe dig med et finde den rette bolig, gennemgå hele kønsaftalen og forhandle købsprisen for dig.

Så hvad holder dig tilbage? Få booket den fremvisning og find ud af, om boligen er interessant, eller den skal stryges fra listen.

pexels photo 834892 2

Få tilstandsrapporten gennemgået af en bygningssagkyndig

Ved boligkøbet får du ofte en tilstandsrapport stukket i hænderne. Rapporten viser boligens stand og skader.

Det bedste du som køber kan gøre er, selv at finde en bygningssagkyndig til at gennemgå boligen og tilstandsrapporten sammen med dig.

Vil du helgardere dig, kan du få den bygningssagkyndige til at udarbejde endnu en tilstandsrapport. På den måde kan du holde de to rapporter op mod hinanden og sikre dig, at ingen af de to har overset noget, der kan forvandle din boligdrøm til et mareridt over tid.

Find den rette bank og boliglån

Når du har fundet drømmeboligen, er det igen tid til at tage en dyb indånding, rette ryggen og tage ansvars-hatten på. Hvis du ikke allerede har været i banken, så er det tid nu.

Mange af de adspurgte boligkøbere fortæller, at de tager sig til takke med det første og bedste tilbud banken giver dem. Men det kan ikke betale sig.

Du skal huske på, at banken er en forretning, som vil tjene penge.

På samme måde som når du skal ud og indhente håndværkertilbud på et projekt, bør du som minimum tage kontakt til tre forskellige banker og holde deres tilbud op mod hinanden. Måske kan du presse din egen bank til at matche et tilbud fra en anden bank, og hvis ikke, så vær ikke bange for at skifte bank. Lige meget, hvor rar din bankrådgiver er, så er banken interesseret i at tjene penge på dig.

Husk, at det endelige huslån og rente kan komme til at have afgørende betydning for dig og din boligdrøm i fremtiden.

Det kan derfor godt betale sig for dig, hvis du får hjælp af en uafhængig økonomisk rådgiver, hvis eneste formål er at rådgive dig de bedste økonomiske muligheder.

Den økonomiske rådgiver tjener penge på at hjælpe dig, og banken tjener penge på at sælge dig et af deres egne produkter.

pexels pixabay 261621 3

Hav styr på juraen i en bolighandel

En ting som går igen, når vi taler med boligkøbere, er alle de juridiske forhold, som følger med en bolighandel.

Det har både overrasket og frustreret boligkøbere i deres købsproces, da ikke alle er forberedte på de mange dokumenter, der hører til et boligkøb.

Måske bliver du overvældet af alle dokumenterne, og du har svært ved at finde hoved og hale i dem alle?

Det er vigtigt, at du sætter dig ned og læser alle dokumenter igennem, inden du sætter din underskrift. Når du først skriver under, fanger bordet.

Derfor er det en god idé at få juridisk rådgivning. her kan en advokat hjælpe dig med at læse alle dokumenter igennem og oversætte de juridiske termer og begreber, så du ved, hvad du skriver under på.

Vælg den bedste ejerskifteforsikring

Selvom du virkelig har gjort alt, hvad du kunne for, at du nu kan nyde følelsen af en veloverstået bolighandel, så er der lige en sidste ting, du skal have styr på: Ejerskifteforsikringen.

Selvom du har styr på boligens stand og eventuelle skader, valgt en god bank og fået en professionel til at kigge alle dokumenter igennem, så mangler du stadig at tegne den bedste ejerskifteforsikring.

På den måde er du sikret, at der ikke gemmer sig nogle ubehagelig overraskelser, og at du kan flytte ind i din drømmebolig med ro i maven. En ejerskifteforsikring dækker over alle de fejl og mangler, som kan være i boligen, uden sælger ved det, og som ikke er blevet opdaget af de bygningssagkyndiges gennemgang.

Her er det endnu en gang en god idé at indhente flere tilbud. Det er ikke altid, at den billigste ejerskifteforsikring, der er den bedste. Find den forsikring, der passer bedst til dine behov, så du kan få ro i maven.

Udlev din boligdrøm

Nu er du klar til at udleve din boligdrøm.

Selvom købsprocessen i starten virkede forvirrende, så håber vi, at denne guide har givet dig modet til at springe ud en bolighandel.

En god bolig er din faste base, det er her du lader op, det er her familien lever. Derfor er boligen en vigtig del af dit liv. Og selvom købsprocessen kan virke  forvirrende, frustrerende og hård, så giver det dig så meget værdi i sidste ende. Kom afsted og udlev din boligdrøm.

jumpstory download20200310 132149 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om