Det lyder måske helt skørt, at du kan spare penge på varmeregningen om sommeren. Men det kan du altså…

Sluk varmeanlægget og spar både penge og CO2

Det lyder måske helt skørt, at du kan spare penge på varmeregningen om sommeren. Men det kan du altså.

Bedøm indlæg

Endnu mere mærkeligt kan det måske lyde, at det ikke er nok at dreje radiatorens termostat helt i bund. For du kan faktisk spare op til 1100 kr. på en sommer ved at slukke helt for varmen på dit varmeanlæg. Så skåner du både klimaet og pengepungen. Det skriver Energistyrelsen på deres side Sparenergi.dk.

Spar op mod 5% på varmeregningen

Energistyrelsens skriver, at du typisk kan spare op mod 5% på den årlige varmeregning ved at sommerlukke varmeanlægget. Du skal dog huske, at det kun er et gennemsnit, da det også afhænger af dit forbrug og prisen på varme.

I et 140 m2 hus kan du i gennemsnit spare 5% ved følgende varmetyper:

  • Fjernvarme: 630 kr / 80 kg CO2
  • Naturgas: 600 kr / 190 kg CO2
  • Olie: 1.100 kr / 270 kg CO2
jumpstory download20200320 131453

Spar endnu flere penge med en trykprøvning af boligen

Vil du spare yderligere penge på varmeregningen, kan det betale sig at få tjekket boligen for utæthed og dermed undgå unødigt CO2-udslip, få et bedre indeklima og spare endnu flere penge på varmeregningen.

En såkaldt tæthedsprøve bliver foretaget af en byggeteknisk rådgiver og bruges til at identificere utætheder i en bygning. Ved døre, vinduer og langs samlinger mellem bygningsdele er der ofte ikke helt tæt, og en trykprøvning af boligen kan derfor vise utæthederne.

shane rounce j4q06zbpaco unsplash 1

Sådan sætter du dit varmeanlæg på sommerdrift

Når du skal slukke for dit varmeanlæg, afhænger det af, om du har fjernvarme, naturgas, oliefyr eller træpillefyr. Du skal enten slukke for sommerventilen eller cirkulationspumpen eller skifte fra vinter- til sommerdrift på dit fyr eller fjernvarmeunit. Så har du stadig varmt vand, mens der er lukket for rumvarmen.

På Energistyrelsen hjemmeside kan du læse mere om, hvordan du slukker for varmen, uanset hvilken varmetype du bruger i din bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om