I denne artikel beskriver vi, hvad du kan gøre for at øge værdien, inden du sætter huset til salg og inden, du kontakter en ejendomsmægler. Tager du nogle af denne artikels tips til dig, kan du med sikkerhed give et bedre indtryk af boligen overfor køber ved fremvisning og på salgsannoncen.

Vi vil få dig til at stille spørgsmålstegn til din bolig. Det kunne være om taget tænger til en god gang tagmaling, kan soklen males, skulle du have klippet hækken for sidste sommer, eller kan husets facade opfriskes?

4.7/5 - 6 Stemmer

1. Førstehåndsindtryk giver gennemslagskraft

Førstehåndsindtrykket giver dig en gennemslagskraft fra de andre boligannoncer på internettet.

Det er derfor vigtigt, at du sørger for at give et enestående førstehåndsindtryk med boligens ydre, når en potentiel køber ser på boligopslaget.

Her under kommer to solide tips til at give et bedre førstehåndsindtryk af boligen.

Ryd op i haven

Den første og mest indlysende måde at gøre boligen klar på er ved at ordne haven, før der bliver taget billeder til boligannoncen og dage med åbent hus.

Sørg for at gå igennem haven og hav fokus på detaljen. Det er vigtigt at give indtrykket af, at haven ikke er stort arbejde at holde. Hvis en have ikke er svær at holde, så kan de nye ejere gøre med haven som de vil; lade den stå eller give den deres eget præg.

Husk derfor at få slået græsset, trimmet kanterne på græsset, klippet hækken, fjernet nedfaldne blade og grene, fliserens, ryde ukrudt fra diverse bede, fjerne døde planter fra potteplanter, feje terrasser og køre eventuelt haveaffald væk.

Opfrisk boligens facade

Når haven er i den fineste orden, så vil boligens facade være det næste, som køberens øje naturligt falder på.

Du skal specielt være opmærksom på, om facaden trænger til småreperationer, om man kunne genoplive boligens udtryk ved at male, eller om man skulle overveje at give facaden et nyt look, som passer til tiden.

Vil du give boligen et helt nyt look, så kan du overveje en filset facade, som er meget oppe i tiden. Husk dog at algebehandle denne, så køber ikke står et stort arbejde på sigt.

De typiske ting, som du kan overveje, vil være maling eller oliering af vinduer, synligt træværk og tidligere malet facadebeklædning.

Artikelens sponsor:

Logo for Malgodt.dk

Vi anbefaler, online bestilling af maling hos Malgodt.dk. Virksomheden har fysiske butikker i Aarhus C & Glostrup, hvor maling kan afhentes, men har i 2020 perfektioneret deres webshop, som følge af COVID-19 situationen i Danmark, hvorfor der her også er gode muligheder for dig, som vi opfriske boligen.

2. Synliggør boligens muligheder

Det er enormt vigtigt i en salgsprocess at gøre det synligt over for køber, hvilke muligheder der er med boligen.

Boligen skal helst fremstå overskuelig og ligetil, så køberen vil få lyst til at flytte ind hurtigst muligt. Herunder giver vi tre nemme tips til at synliggøre mulighederne for køber.

Tænk på husets rum

Husets rum spiller en stor rolle i fremvisningen. Det er vigtigt at køber kan se muligheder og føler sig hjemme i boligen.

Da du naturligvis ikke kan tilpasse boligen til hver køber, så er der nogle generelle tips til boligens rum.

Lys og en fornemmelse af store rum spiller en rigtig stor rolle i fremvisningen og på billeder. Forsøg derfor at give dine rum en god belysning og lyse farver på væggene.

Købere kigger generelt på færre store rum, som lukker meget lys ind end mange små rum, da de kan fremstå forkrampede og mørke. Store rum giver køberen mulighed for selv at opdele, som det passer.

En god pudsning af vinduer lukker mere lys ind, end du tror og vil også være en yderst fornuftig idé før fremvisningen.

Giv et bedre indtryk med en oprydning

Du kommer rigtig lang vej med en god gammeldags rengøring og boligen. Det vigtige i denne process er igen, at du skal vise den nye køber, at det ikke er en uoverskuelig bolig at bo i, men derimod en, der er nem at holde. Brug samme tankegang og nøjagtighed, som du brugte i haven.

Det handler om at få støvet af, støvsuget, vasket gulve, afkalket armaturer samt brusenicher og give køleskabet en opvredet karklud også. Rengøring af detaljerne viser, at du har passet meget på den bolig, som du er i gang med at sælge og vil derfor appellere mere til køber.

Derudover er det vigtigt at få ryddet ordentligt op. Der bør ikke ligge bunker af papirer og ugeblade, utallige brætspil, legetøj ude på synlige områder i boligen. Dette vil fremstå rodet og give et dårligt indtryk af boligen.

Indbydende indretning

Der er en grund til, at indretningsarkitekter bliver hyret af ejendommælgere til at indrette boliger før salg. Det har meget stor betydning, at køberen får en smag for, hvordan boligens rum kan benyttes på en smart måde.

Da det ikke er alle, som har mulighed for at hyre en indreningsarkitekt før salget af en bolig, så findes der flere facebook grupper med dette fokus. Her refererer vi dig til Hjemsteds egen fælles gruppe, som du finder nederst på siden.

3. Optimeringer af boligen

Der er to helt konkrete optimeringer af boligen, som giver mening at kigge på før et salg. De to optimeringer vil formenligt øge din glæde med boligen, mens boligen står på.

Vedligeholdelse før salg

Som tidligere beskrevet i denne artikel, så er det vigtigt, at huset fremstår velholdt. Køber vil typisk blive skræmt væk af flere vedligeholdelsesprojekter, der vil være med i købet af boligen.

Det er vigtigt at få løst boligens mindre vedligeholdelsesopgaver, før du sælger. Det vil signalere over for køber, at huset er velholdt og derfor mere værd. Ydermere vil boligen også være nemmere at gå til, som giver plads til købers selvvalgte projekter.

Efterisoler hvor det giver mening

At efterisolere boligen er en af de smarteste energioptimeringer du kan lave umiddelbart før et salg.

Derudover vil dine varmebesparelser typisk være større end afdrag til lån for energioptimeringen allerede på første år, hvilket gør efterisolering til en af de mest fornuftige optimeringer af boligen, som en boligejer kan lave.

Det er dog ikke alle boligejere, som prioriterer denne, da det kan virke kedeligt ift. et nyt badeværelse.

En efterisolering vil ligeledes pynte på den energimærkning og energiplan, som der laves i forbindelse med salget af huset. Det vil være en synlig værdi, som vil bringe god værdi til køber på lang sigt.

Slutteligt, så er kan du ydermere få energitilskud på efterisoleringer – dog på nær hulmursisoleringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om