Fra og med næste år, 2021, bliver det dyrere for forældre at finansiere et forældrekøb. Det skyldes den nye…

Kan forældrekøb overhovedet betale sig mere?

Fra og med næste år, 2021, bliver det dyrere for forældre at finansiere et forældrekøb. Det skyldes den nye finanslov fra 2020. Helt konkret vil renteudgiften på forældrekøbsejendomme få samme fradragsværdi som ved køb af almindelig ejerbolig.

Bedøm indlæg

Sådan som det kommer til at se ud fra 2021, vil der ikke nødvendigvis være nogen økonomisk fordel ved et forældrekøb. Fordelen ved den slags køb i dag er, at renteudgifterne kan trækkes fra i skat med en skattemæssig værdi på cirka 56 procent. Fremadrettet vil den skattemæssige værdi være den samme som ved køb af ejerbolig – det vil sige cirka 25-33 procent.

Når det så er sagt, er det vores vurdering, at størstedelen af forældrekøbene foretages med henblik på nytteværdien af ejerboligen. Økonomisk set er det selvfølgelig altid at foretrække at eje en bolig fremfor at leje den. På længere sigt, alt efter placeringen og boligprisstigninger, kan der også udtrækkes friværdi på ejerboliger. Det vil altså sige, at hvis boligen stiger i værdi, efter man har købt den, kan man udnytte den overskydende værdi i boligen.

apartment chairs decor 709767

Rentefradraget får ikke den store betydning

For størstedelen af forældrekøb, med en realkreditgæld på 2 millioner, spiller ændringen ikke den store økonomiske rolle.

De forældrekøb, som bliver berørt af den nye finanslov, er de 8-10 procent af borgerne, som i 2021 højest sandsynligt vil komme til at betale topskat. Og derudover er renten så lav i dag, at rentefradraget alligevel ikke har den helt store værdi for købere længere.

Kommer den nye finanslov til at påvirke alle slags forældrekøb?

Konkret gælder den nye finanslov både dem, der allerede ejer en forældrekøbsejendom, samt dem, som fremadrettet vil investere i et forældrekøb. Det er dog ikke fast besluttet, hvordan den endelige lov kommer til af udforme sig, da det først bliver tilkendegivet, når hele lovforslaget offentliggøres. De ændringer, som er blevet godkendt, træder i kraft i 2021.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om