En elektriker kan hjælpe med at installere en ny stikkontakt, trække el ind i din bolig, rådgive omkring energioptimeringer i hjemmet og meget mere.

I denne artikel gør vi dig klogere på, hvad det koster at hyre en elektriker, samt hvorfor det er vigtigt at vælge en autoriseret elektriker.

5/5 - 1 Stemmer

Hvad koster en elektriker?

Prisen for en elektriker kan være svært at definere helt præcist. Der kan være forskel i priserne på markedet alt efter, hvilken erfaring og geografisk område den aktuelle elektriker opererer i. Derudover kan prisen også afhænge af, hvilken type af opgave som du skal have hjælp til.

sparetip
 
Få den bedst mulige pris på en elektriker

Det kan altid betale sig at indhente flere tilbud på håndværkeropgaver.
Det giver dig bedre overblik over opgavens omfang, kendskab til markedets priser og kan spare dig for mange penge.
 
Derudover så er det gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Generelt afregner en elektriker efter en timepris. Du kan derfor som udgangspunkt forvente, at en timepris for en autoriseret elektriker ligger et sted mellem 300 kr. i timen til og med 900 kr. i timen inklusive moms. Den store prisforskel kan som sagt afhænge af, om det er en privat- eller erhvervsopgave, der skal løses, samt hvilken elektriker du vælger.

Herudover skal du forvente, at der kan forekomme et tillæg til materialer, reservedele, og hvis der skal bruges en servicevogn.

Hvis der er tale om en specifik opgave eller en større opgave, kan du med stor sandsynlighed aftale en fast pris på opgaven. Her er det en fordel at vælge en specialiseret elektriker til opgaven, da de kender til processen, og hvor lang tid arbejdet vil tage at udføre.

Derfor kan det betale sig at hyre en elektriker

En elektriker kan tilbyde at løse mange forskellige opgaver for både private og erhverv. En elektriker er en beskyttet titel, som blandt andet kræver, at man har gennemført uddannelsen for at blive elektriker.

Herefter skal elektrikeren ansøge om en autorisation hos tilsynsmyndighederne. Denne autorisation er nødvendig for, at en elektriker må udføre opgaver på vegne af en virksomhed, da den stiller krav til kvalitetssikring på de lovpligtige opgaver.

Der er særlige lovkrav til, at der vælges en autoriseret elektriker til visse opgaver i det private hjem, da mange af ledningerne er skjulte inde bag væggene. Med en autoriseret fagperson, undgår du samtidig også den forhøjede risiko, der kan for brandfare, hvis ikke arbejdet laves korrekt.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at du ikke selv begynder at rode med dine el-installationer eller begynder på at udføre en el-opgave, som kun må løses af en autoriseret elektriker. Det vil i sidste ende betyde, at hvis der opstår brand eller skade i din ejendom, i forbindelse med det udførte arbejde, så vil forsikringen ikke dække skaderne. Arbejdet vil nemlig blive betragtet som en ulovlig installation.

Det kan dermed være en dyre affære, hvis du har forsøgt at spare pengene på at hyre en autoriseret elektriker.

Hvad kan en elektriker tilbyde?

En elektriker kan tilbyde at løse en række forskellige opgaver for både det private hjem og for erhverv. En elektriker bliver typisk forbundet med en, der kan hjælpe med at føre el ind i en bolig eller lave stikkontakter, så du kan gøre brug af den elektricitet, der er i hjemmet.

En elektriker kan også hjælpe med at tilslutte dine hårde hvidevarer, hvis du har brug for hjælp til det.

Gulvvarme er utrolig populært for tiden, og her kan du spare en del penge ved at vælge elvarme i gulvet. Her kan en autoriseret elektriker hjælpe med at tilslutte elvarme i gulvet eller som opvarmning i resten af boligen.

Du kan også med fordel hyre en autoriseret elektriker, hvis du ønsker at opdatere dine nuværende el-installationer i huset. Det kan være, at stikkontakterne er forældede, eller du ønsker at placere dem andre steder i rummene.

En elektriker kan også hjælpe med at hænge lamper op. Her er det især kompliceret at lave spotlys i loftet, som man får hjælp af en autoriseret elektriker til.

Sidst men ikke mindst kan du også hyre en autoriseret elektriker til at hjælpe med el-installationer, hvis du er i gang med at bygge et nyt hus eller renovere det gamle. Her kan det være en fordel at have en elektriker med på sidelinjen, så du kan få rådgivning i forhold til sparetips og bæredygtige løsninger, så din investering kan hente sig selv ind igen.

Hvilke opgaver kræver en autoriseret elektriker?

Det er strenge regler for, hvilke opgaver der kun må udføres af en autoriseret elektriker. Hvis ikke du vælger en autoriseret elektriker, der sætter en ære i kvalitetssikring, kan det medføre store konsekvenser for de personer, der bor i husstanden, hvis der opstår en skade. Herudover vil det også blive betragtet som en ulovlig installation af din forsikring.

En god huskeregel for, hvilke opgaver der kræver en autoriseret elektriker, er ved de ledninger, som du ikke selv kan se. Hvis du selv kan se ledningerne, ved det arbejde der skal laves, er det noget, du gerne selv må løse. Det kan f.eks. være at hænge en lampe op i hjemmet.

Find den bedste elektriker til den billigste pris

Når du skal finde en elektriker, er det ikke altid sikkert, at du finder det bedste tilbud først. Vi anbefaler derfor, at du bruger tid på at undersøge markedet for at finde det bedste match til opgaven.

Da der findes mange autoriserede elektrikere rundt i landet, kan du gøre din søgning mere relevant ved at søge lokalt i det område, som du bor i. Her kan du se nærmere efter, hvad de enkelte elektrikere er specialiseret i at udføre.

Du kan med fordel læse kundeanmeldelserne hos de forskellige firmaer for at se, hvem der har de bedste ratings. Det giver dig også en god indikation af, hvad du selv kan forvente af samarbejdet og resultatet hos den aktuelle elektriker.

Til sidst kan du indhente flere tilbud fra de forskellige lokale elektrikere, som du har den bedste fornemmelse med. Det giver dig mulighed for at danne et indtryk af prisniveauet for opgaven, samt at kunne forhandle dig til den bedste pris.

Konklusion på at hyre en elektriker

Som kort opsummering på at denne artikel, er en elektriker en beskyttet titel i Danmark. Det kræver derfor, at man har gennemført en uddannelse for at kunne kalde sig elektriker.

Det skyldes, at der er høje standarder og sikkerhedskrav for kvalitetssikring af de el-installationer, der bliver udført i de private husstande. Du bør derfor tjekke om den opgave, som du skal have løst, kræver en autoriseret elektriker.

Prisen for en autoriseret elektriker kan svinge mellem 300 – 900 kr. i timen inklusive moms. Prisen afhænger af opgavetypen, elektrikerens erfaring og geografiske placering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om