Hvad enten du går og drømmer om at give facaden en ny udstråling, eller du ønsker at male alle vægge og lofter inde i boligen, kan der være behov for at hyre en maler.

En omgang maling kan nemlig være lige det, din bolig har brug for, hvis den trænger til en genopfriskning. I denne artikel gør vi dig klogere på, hvorfor det er bedst at hyre en professionel maler, samt hvad det koster.

4.5/5 - 2 Stemmer

Hvad koster en maler?

Det kan være aktuelt at male, når du enten skal fraflytte en bolig eller flytte i en ny. Det kan også være aktuelt, hvis du ønsker at skabe et nyt look i stuen, soveværelset eller for hele din boligs facade.

sparetip
 
Få den bedst mulige pris på en maler

Det kan altid betale sig at indhente flere tilbud på håndværkeropgaver.
Det giver dig bedre overblik over opgavens omfang, kendskab til markedets priser og kan spare dig for mange penge.
 
Derudover så er det gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Prisen for at hyre en professionel maler til en maleropgave afhænger af flere faktorer. Prisen som du får fremlagt af den aktuelle maler, vil komme ud fra en individuel vurdering af, hvad det kræver af tid, samt efter hvad det kræver af maling.

Der kigges blandt på, hvor stort et areal der skal males, hvilken overflade der skal males på, samt om der er tale om forarbejde, der skal udføres, inden maleren kan starte på selve malerarbejdet.

Prisen vil typisk beregnes ud fra en bestemt timeløn eller ud fra en pris pr. m2. Du kan som udgangspunkt forvente, at timelønnen for en kompetent og pålidelig maler vil være mellem 250 – 500 kr. ekskl. moms. Hvis prisen beregnes ud fra m2, kan du forvente, at en maler typisk vil tage et sted mellem 75 – 150 kr. ex moms pr. m2.

Herudover kan geografien spille ind på den endelige pris. Det er dermed sagt klart billigst for dig at finde en lokal maler i den by, som du bor i.

Derfor skal du vælge en maler

Der er flere gode argumenter for, hvorfor du skal vælge en professionel maler frem for at kaste dig over opgaven selv. Selvom det kan se utroligt nemt ud at svinge malerrullen som en professionel maler, skal man ikke underkende, hvor hårdt og tidskrævende en opgave det er.

Hvis du derfor som mange andre danskere eller børnefamilier har en travl hverdag, vil du blive glad for at overlade det til en professionel maler. Det frigiver dig tid og kræfter, som du i stedet kan bruge sammen med familien eller på andre opgaver. Dermed overlader du også opgaven til en professionel fagmand der lever af at male til hverdag. Det vil garantere dig et godt resultat, som du kan nyde i mange år frem.

En anden stor fordel ved at vælge en professionel maler er også, at du kan få den nødvendige rådgivning og sparring til at vælge den rette maling.

Det kan være en fordel, når du skal have malet et skur, træværk eller ejendommens facade, som kræver den rette maling, der kan stå imod regn, vind og kulde som vi oplever i løbet af året. Med det vejr og klima som vi har i Danmark, kan du forlænge levetiden på malerarbejdet ved at vælge en maling, der er beregnet til det.

Sådan får du den bedste pris

Hvis du skal have indhentet et tilbud på en maleropgave, vil de fleste professionelle malerfirmaer typisk tilbyde at komme forbi ejendommen. Det gør de for at besigtige matriklen, så de bedre kan vurdere opgavens omfang ud fra overflader, og hvad det vil kræve for at komme godt i mål med opgaven.

Prisen som du får fremlagt, vil typisk være en pris, hvor alle elementer er indregnet i tilbuddet. Det vil være antal timer, maling, materialer og udstyr, som skal bruges for at udføre arbejdet. Det er sjældent, at det første tilbud er det bedste.

Vi anbefaler derfor, at du indhenter flere tilbud fra forskellige malerfirmaer. Det giver dig det bedst mulige overblik og indblik i, hvad det kræver at løse opgaven, samt hvad det vil koste alt i alt.

Konklusion på om du skal hyre et malerfirma

Vi kan ud fra denne artikel konkludere, at prisen for at hyre en professionel maler sammenlignet med at gøre det selv, som udgangspunkt godt kan betale sig.

Her er det primært en vurdering ud fra, at du er garanteret et godt resultat, som du kan nyde i mange år frem, samtidig med at du frigiver dig selv tid og kræfter, som du kan bruge på noget andet, der giver værdi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om