En brolægger er fagmanden, du skal gå til, hvis du ønsker at få professionel hjælp til at få lagt en ny gangsti, nye fliser i indkørslen, eller hvis du har en drøm om en terrasse, som du kan bruge hele året rundt.

En brolægger kan også hjælpe med mange andre opgaver, som du kan blive klogere på i denne artikel. Herudover finder du informationer omkring priserne på at hyre en brolægger til en opgave.

2.6/5 - 7 Stemmer

Hvad koster en brolægger?

Prisen for en brolægger er ikke fast. Generelt beregner en brolægger sjældent en timepris for at udføre en opgave, selvom opgaven bliver vurderet ud fra, hvad den kræver af tid, materialer og kørsel for at kunne løses.

sparetip
 
Få den bedst mulige pris på en brolægger

Det kan altid betale sig at indhente flere tilbud på håndværkeropgaver.
Det giver dig bedre overblik over opgavens omfang, kendskab til markedets priser og kan spare dig for mange penge.
 
Derudover så er det gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Her bliver du typisk præsenteret for et samlet tilbud for at løse opgaven. Du kan dog alligevel estimere en timepris ud fra det konkrete tilbud.

Vi lavet en let screening af markedet for at finde frem til den aktuelle timepris for en brolægger. Her kan vi som udgangspunkt vurdere, at timeprisen ligger i omegnen af 200 – 500 kr. i timen eksklusive moms. Den store prisforskel afhænger igen af den tid, der bliver vurderet at en opgave tager, samt den garanti du får tilbudt for det udførte arbejde.

Da prisen er baseret på en individuel vurdering fra den ene brolægger til en anden, så kan der være store forskelle i prisen på at få udført et stykke arbejde. Det er hverken ensbetydende med at det billigste eller dyreste tilbud er det bedste. Kunsten er at finde en brolægger, der sætter en ære i sit håndværk samtidig med, at det er en fair prissætning for opgaven.

For at undgå ubehagelige overraskelser, anbefaler vi, at du gennemgår tilbuddet med brolæggeren og aftaler en fast pris, hvor alt er inkluderet. På denne måde kan du nemmere fastsætte et budget for, hvad det kræver at få lagt en ny indkørsel, gangsti eller terrasse, som du kan nyde godt af i mange år frem.

Priseksempel på at få lagt en 30 kvm terrasse med betonfliser

Ud fra vores undersøgelse af prissætningen for en brolægger, kan vi her give dig et eksempel på en case. Der er mange familier, der sætter pris på en privat terrasse i haven, som kan nydes hele året rundt. Der er både plads til at sidde og spise grillmad i haven, sole sig om sommeren, eller slappe af i weekenden med en god bog som underholdning.

I vores priseksempel på en terrasse, bestående af almindelige betonfliser, vil prisen være ca. 800 kr. pr. kvadratmeter. Hvis du derfor skal have lagt 30 kvadratmeter betonfliser i din have, vil det koste dig i omegnen af 24.000 kr.

Prisen kan naturligvis variere alt efter, hvad brolæggeren har af indkøbspriser, samt hvad du ønsker af garanti for det udførte arbejde.

Derfor skal du vælge en brolægger

En brolægger kan som sagt løse mange forskellige opgaver. Typisk forbinder de fleste en brolægger med en fagmand, der primært kan hjælpe med belægning af fliser og brosten. Det er som udgangspunkt også helt korrekt, men en brolægger kan også hjælpe med mange forskellige andre opgaver.

Hvis du skal have lavet en gangsti i haven, en ny indkørsel eller parkeringsplads til din bil, bør du kontakte en brolægger. Disse er alle opgaver, som brolæggeren er specialiseret i, hvorfor du også får det bedste håndværk til prisen. Du kan derudover vælge mellem forskellige fliser og sten alt efter, hvad der passer til din smag og i tråd med ejendommens æstetik.

En brolægger kan også tilbyde dig at løse opgaver, hvis du ønsker at indhegne din have eller ejendom. På denne måde kan du få privatliv ved at sætte et hegn op omkring din bolig. Du kan også vælge en løsning, hvor du i stedet bruger bede, som giver et mere grønt areal.

Fordelen ved at vælge en brolægger, frem for at udføre opgaven selv, er blandt andet, at det ikke kun handler om håndværket, men også om at skabe det perfekte resultat, som også ser godt ud. Det er en kunst at få fliserne, brostenene eller naturstene til at ligge, så det ser flot og pænt ud.

En anden stor fordel ved at vælge en brolægger er, at du kan få materialer af god kvalitet. Hvis ikke du har erfaring med fliser og sten, kan det være svært at skelne mellem kvaliteten på forskellige typer af fliser og sten.

Hvis du ønsker en løsning, der er flot i mange år frem, er det væsentligt at være opmærksom på, hvad det er for en type af flise du vælger, samt hvilken kvalitet du får leveret. Det er her, du kan få kompetent rådgivning og hjælp af en professionel brolægger.

En brolægger kan som udgangspunkt arbejde hele året rundt, da frosten ikke påvirker det arbejde, der skal udføres. Det skyldes, at brolæggeren sjældent skal dybere ned i jorden, hvor det normalvis kan give udfordringer, hvis der er frost i jorden.

Hvordan finder du den bedste pris på en brolægger?

Med en brolægger kan du spare tid og kræfter på at løse opgaven, samtidig med at du får et flot resultat. Hvis du leder efter en brolægger, vil du hurtigt opdage, at der er mange at vælge imellem. Det kan derfor være en jungle at finde den rette til den bedste pris.

Det er sjældent, at det første du finder, også viser sig at være det bedste tilbud. Derfor anbefaler vi, at du bruger tid på at undersøge markedet, før du tager din endelige beslutning.

For at din søgning bliver så relevant som muligt, anbefaler vi, at du starter med at søge lokalt efter en brolægger. Det vil som regel være den billigste løsning, da du ikke skal betale for brolæggerens kørsel og transportudgifter, som hvis fagmanden f.eks. kommer fra en anden by. Dermed støtter du også det lokale erhvervsliv.

Herefter bør du se, hvad de forskellige brolæggere har udført af opgaver tidligere. Det giver dig et godt billede af, hvad du selv kan forvente, og hvordan det kan komme til at se ud hos dig. Her kan du samtidig se nærmere på kundernes erfaringer med de aktuelle brolæggere. Det giver en god indikation af, hvad du kan forvente af samarbejdet og det endelige resultat.

Når du har fundet nogle brolæggere, som du har en god fornemmelse med, kan du indhente flere tilbud på at få løst den samme opgave. Det giver dig mulighed for at sammenligne tilbuddene og samtidig få et nærmere indblik af prisniveauet for den aktuelle opgave. Dermed har du det bedste grundlag for at tage din endelige beslutning, når du skal vælge den rette brolægger til den bedste pris.

Konklusion på at hyre en brolægger

Som en kort opsummering på denne artikel, kan du som udgangspunkt spare tid og kræfter på at få et flot resultat, når du vælger en professionel brolægger til at lave en ny indkørsel, terrasse eller gangsti i haven.

En af de største fordele ved at vælge en brolægger er, at du er garanteret et flot resultat, som du kan nyde godt af i mange år frem. Derudover kan du få kompetent og professionel rådgivning til, hvilke materialer der vil egne sig bedst til opgaven i forhold til kvalitet og æstetik.

En brolægger vil typisk udregne en samlet og fast pris for dig, når du indhenter et tilbud på en opgave. Du kan dog forvente en timepris, som ligger i omegnen af 200 – 500 kr. i timen eksklusive moms. Prisen afhænger i høj grad af, hvad brolæggeren har af erfaring, og hvor i landet du skal have udført opgaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om