Står du med en opgave, hvor en stålkonstruktion skal designes eller konstrueres? Så er der god grund til at tage fat i en smed.

Læser du med her, kan du blive klogere på de opgaver, en smed arbejder med, og hvilke forskellige typer der findes.

4.5/5 - 2 Stemmer

Hvad koster det at bruge en smed?

Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvad en smed koster. For at gøre det så enkelt som muligt for dig, kan du finde priser her samt læse, hvad der kan påvirke din endelige pris. Som udgangspunkt er timeprisen for en svendetime ca. 600 kr. inkl. moms. Hyres der en voksenlærling ligger timeprisen på ca. 435 inkl. moms.

sparetip
 
Få den bedst mulige pris på en smed

Det kan altid betale sig at indhente flere tilbud på håndværkeropgaver.
Det giver dig bedre overblik over opgavens omfang, kendskab til markedets priser og kan spare dig for mange penge.
 
Derudover så er det gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Hvis du hyrer en smed på skæve tidspunkter, såsom efter kl. 16.00 eller i weekender, kan timeprisen løbe op i 870 kr. inkl. moms.

Derudover er der desuden flere ting, der kan spille ind på, hvad din endelige pris bliver. Det gælder blandt andet, hvor mange materialer der skal bruges til din opgave, og hvor lang tid der skal sættes af til arbejdet.

Uanset hvad du skal have lavet, er et godt tip, at du indhenter et uforpligtende tilbud på din opgave. Det kan være den bedste måde, du finder en retvisende pris på.

Sådan finder du en retvisende pris

Klæd gerne smeden bedst muligt på, når du vil indhente et uforpligtende tilbud. Du kan vælge at tage billeder af det, der skal laves. Alternativt kan du også sende tegninger eller lignende, hvis du har det. Gør du disse ting, har du de bedste forudsætninger for, at prisen du indhenter at så retvisende som muligt.

Godt at vide omkring en smed

Hvilke opgaver arbejder en smed med?

En smed kan varetage en bred vifte af opgaver. Det gælder alt fra at konstruere og designe diverse stålkonstruktioner som altaner, værn, trapper, skibsdele, vindmøller m.m. Mulighederne er generelt mange, hvad end der skal bygges noget til landbruget, industrien, et byggeprojekt eller andet.   

Hvilke smede findes der?

Hvis du skal hyre en smed, vil du opdage, at der findes forskellige typer smede. Herunder kan du blive klogere på de forskellige typer, du kan hyre til en opgave.

Bearbejdningssmed

Du skal hyre en bearbejdningssmed, når mere enkle bearbejdningsopgaver skal løses. Det kan være alt fra bukning af emner, klipning og skæring af emner og svejseopgaver.

Klejnsmed

En klejnsmed kan både lave mindre og større elementer i jern og stål. Heriblandt porte, brandtrapper, vindmølletårne m.m.

Rustfast smed

Har du et ønske om at få designet eller konstrueret konstruktioner i et rustfrit materiale? Så har en rustfast smed lige de kompetencer, du er ude efter.

Energitekniker

Når der skal arbejdes med eller laves rørsystemer og anlæg til centralvarme, fjernvarme, drikkevand eller lignende, så skal der gerne hyres en energitekniker.

Maritim smed

Når der skal repareres eller bygges dele til boreplatforme, havvindmøller eller måske skibe, så er maritim smeden den rette at hyre. Denne smed er ekstra erfaren med smedeopgaver, der involverer større dele, hvad end der skal skæres, svejses eller monteres dele.

Svejser

En svejser har endnu mere erfaring med de mere komplekse svejsninger. Der kan nemlig være opgaver, hvor det kræver lidt ekstra kompetencer.

Opsummering omkring en smed

Der er alle gode grunde til at hyre en smed, når det omhandler opgaver, hvor der skal designes, konstrueres eller repareres elementer i jern og stål. Det er nemlig blandt de spidskompetencer en smed har.

Der findes en række forskellige smede, du kan hyre, som hver har særlig erfaring med forskellige smedeopgaver. Du kan hyre alt fra en bearbejdningssmed, klejnsmed, rustfast smed, energitekniker, maritim smed og en svejser.

Timeprisen for en smed starter typisk omkring de 600 kr. inkl. moms og vil variere alt efter, hvornår på døgnet og ugen smeden hyres, hvor mange materialer der tages i brug, og hvor mange timer en opgave tager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om