De fleste boligejere er måske ikke opmærksomme på, hvad de har af aftale, eller hvad de gældende regler, når der skal ryddes sne på deres grund. Det kan derfor hurtigt blive en dyr affære, hvis du ikke er opmærksom på dine forpligtelser.

I denne artikel kan du blive klogere på, hvilke regler der er gældende ved snerydning, samt hvornår du bør rydde sne på din grund.

2.7/5 - 8 Stemmer

Hvad er prisen for en snerydning?

Når der falder sne, er det dit ansvar som grundejer at fjerne og rydde den sne, som ligger på din grund. Her er der flere grundejerforeninger, der vælger at gå sammen om at lave en fast aftale med et professionelt firma, der tilbyder snerydning. På denne måde er der en chance for at få en bedre pris for løbende snerydning hele året rundt.

sparetip
 
Få den bedst mulige pris på snerydning

Det kan altid betale sig at indhente flere tilbud på håndværkeropgaver.
Det giver dig bedre overblik over opgavens omfang, kendskab til markedets priser og kan spare dig for mange penge.
 
Derudover så er det gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Prisen for at hyre et professionelt firma til snerydning kan naturligvis variere fra det ene firma til det andet. Der er ikke en generel fast pris på at få ryddet sne, hvorfor du klart bør indhente flere tilbud for at få den bedste indikation af prisniveauet.

Vi har foretaget os en let screening af markedet og kan se, at du kan forvente, at prisen for snerydning og saltning af fortov ligger et sted mellem 199-299 kr. for et areal, der svarer til 1-40 meter. Det er det naturligvis billigere, hvis du kun ønsker saltning af fortovet på dit grundareal. Prisen vil ca. være den halve, hvis du selv ønsker at stå for snerydning.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at du kan gøre brug af dit håndværkerfradrag, når du hyrer et firma til snerydning.

Håndværkerfradraget på serviceydelser er netop steget fra 6.400 kr. til 25.000 kr. i 2021. Der er derfor gode muligheder for at få fradrag på professionel hjælp til snerydning.

rydning af sne med sneskovl

Hvilke regler er gældende for snerydning for en grundejer?

Som grundejer har du en række forpligtelser i forbindelse med dit grundareal. Her er der særlige regler for snerydning, som skal overholdes, da det ellers kan være til fare for husstanden og andre.

Først og fremmest er det din pligt at fjerne sne på fortove og trapper, som er placeret omkring din grund. Hvis der har været frost, skal du salte fortovet eller trapperne, så det ikke er muligt at komme til skade. Du har ansvaret for at fjerne mindst 2 meter i bredden på fortovet og til midten af vejen, hvor din genbo har pligten på den anden side af vejen.

Her er det vigtigt at være opmærksom på, hvornår der falder sne, da det er din opgave at fjerne sneen så hurtigt som muligt. Det gælder særligt gangarealer og fortove, som skal være fri for sne alle 24 timer i døgnet.

Hvis du oplever, at der hænger istapper fra taget på din bolig eller fra carporten, er det din pligt afskærme området i fare for, at istapperne kan falde ned i hovedet på forbigående.

Regler for snerydning i særlige områder

Udover de almindelige forpligtelser for snerydning, er der også regler i særlige områder. Det gælder blandt andet befærdede områder. I disse områder skal man som grundejer indfri yderligere forpligtelser, da der er særligt behov for yderligere sikkerhed.

Det kan være aktuelt for dig, som er nabo til en restaurant, biograf eller lignende type virksomhed som tiltrækker flere mennesker end normalt. Her skal du som grundejer sikre dig, at der er ryddet for sne i tidsrummet 07-22.

Hvilke konsekvenser er der ved ikke at overholde sine forpligtelser?

Hvis ikke du overholder dine forpligtelser i forhold til snerydning eller generelt vintervedligeholdelse omkring dit grundareal, kan det medføre store økonomiske konsekvenser. Det er derfor vigtigt som grundejer at sætte sig ind i sine forpligtelser.

I tilfælde af at der sker en bilulykke pga. for glatte veje omkring dit grundareal, eller hvis der er en forbigående der falder og kommer til skade på fortovet, kan du stå med ansvaret for erstatningen for disse skader.

Erstatningskravet gør sig kun gældende, hvis det viser sig, at du ikke har overholdt dine forpligtelser som grundejer for snerydning og saltning af fortove, gangstier, trapper og veje.

I værste fald, hvis ikke forpligtelserne er overholdt, har kommunen mulighed for at udføre de manglende vintervedligeholdelser for både private og virksomheder. Herefter vil regningen blive sendt videre for den manglende snerydning og vedligeholdelse.

Hvis ikke du har ryddet sneen på vejen eller fortovet, kan det også betyde, at affaldet ikke kan blive hentet, da skraldemanden vil vurdere, at det ikke er muligt. Derfor er det også vigtigt at få udført en snerydning.

Konklusion på snerydning

Som kort opsummering af denne artikel, kan vi konstatere, at du som grundejer er forpligtet til snerydning omkring dit grundareal. Her skal du blandt andet sikre dig, at der er ryddet for sne på fortovet, gangstier og til midten af vejene omkring din grund.

Du kan sammen med din grundejerforening lave en attraktiv aftale med en professionel virksomhed om snerydning og saltning. På denne måde overholder du dine forpligtelser hele året rundt, og du undgår at stå med et erstatningsansvar ved en evt. ulykke.

Du kan som udgangspunkt forvente, at en snerydning koster mellem 199-299 kr. for 1-40 meter for både snerydning og saltning af fortove. Her kan du gøre brug af håndværkerfradraget og spare mellem 50-80 kr. for arbejdet pr. gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 + 16 =

Artikler du måske vil synes om