En murer kan hjælpe med at løse mange forskellige opgaver. Det kan være alt fra reparation af revner i murværket, at bygge et nyt murværk omkring din ejendom eller facaderenoveringer, så din facade kommer til at se ud som ny igen. En murer kan også hjælpe med at løse opgaver inde i boligen.

Læs med her og bliv klogere på, hvad en murer helt præcist kan løse af opgaver for dig, samt hvad det vil koste dig at hyre en murer til en opgave.

4/5 - 5 Stemmer

Hvad koster en murer?

Hvis du er nysgerrig på prisen for et murerfirma, kan vi ganske kort fortælle, at prisen varierer meget alt efter, hvilket murerfirma du vælger at hyre til opgaven. Prissætningen er derfor individuel fra den ene murer til den anden.

sparetip
 
Få den bedst mulige pris på en murer

Det kan altid betale sig at indhente flere tilbud på håndværkeropgaver.
Det giver dig bedre overblik over opgavens omfang, kendskab til markedets priser og kan spare dig for mange penge.
 
Derudover så er det gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Oftest afhænger prisen af, hvilken type opgave du ønsker hjælp til, samt hvad den aktuelle murer har af kvalifikationer til at løse den. Herudover spiller den geografiske placering i landet også ind på den endelige pris for at hyre en professionel murer.

Du kan som tommelfingerregel forvente, at prisen for at hyre et murerfirma i Jylland sammenlignet med København vil være ca. 20-25 % billigere.

Hvis du derfor er fra Sjælland eller København, kan det dog stadig ikke betale sig at hyre et murerfirma fra Jylland, da transportudgifterne vil ende med at blive dyre, når de skal komme til Sjælland.

Vi har foretaget os en lille screening af markedet for at danne os et indtryk af prisniveauet for at hyre et professionelt murerfirma. Ud fra denne screening kan vi konstatere, at et prisestimat på at hyre en murer ca. ligger mellem 225 – 625 kr. i timen inklusive moms. Det er naturligvis uden materialer og transportudgifter, som vil komme oveni prisen.

Her skal du være opmærksom på, at der er nogle murerfirmaer, der allerede starter taxameteret, når de forlader værkstedet, mens andre først starter med at tælle timer, når de lander på lokationen hos dig. Vi anbefaler derfor, at du indhenter et samlet tilbud, hvor alt er inkluderet. Dermed har du en fast pris og en fast aftale på, hvad opgaven kommer til at koste dig alt i alt.

Priseksempler på hvad en murer koster at hyre

Priserne for at hyre en murer kan som sagt variere en del alt efter, hvem du vælger, og hvor du er placeret i landet. Vi har alligevel forsøgt at give dig et gennemsnitligt estimat på, hvad du kan forvente, priserne for forskellige opgaver vil være.

Pris for opmuring

Her kan vi starte med en prissætning for opmuring, som er en af de typiske opgaver for en murer. Det kan også variere en smule alt efter om det er en facade, bagmur, pudsning eller flisning, som du skal bruge hjælp til. Her er prisen gennemsnitligt 23 kr. pr. m2 inkl. moms. Prisestimatet er inklusive materialer som mursten, cement og mørtel.

Pris for fugning

Hvis du ønsker at hyre en murer til fugning af mursten, skal du forvente, at prisen vil være 795 kr./m2. Det er naturligvis også inklusive materialer. I prisen kan du også forvente, at mureren udfræser den gamle fuge, før den nye fuge bliver lagt.

Pris for etablering af facade

Hvis du skal have lavet en ny facade, eller renoveret den gamle, er det mest ideelt at vælge et professionelt murerfirma. Her kan du forvente, at prisen for at hyre et murerfirma vil koste i omegnen af 1995 kr./m2 inkl. moms. Prisen kan dog variere alt efter, hvilke mursten du vælger til din facade.

Fordele ved at vælge et professionelt murerfirma

Der er som udgangspunkt flere fordele i at vælge et professionelt murerfirma. Et murerfirma kan hjælpe med at bygge, ombygge eller renovere din bolig efter høje standarder. Du finder ikke en bedre fagmand end en murer, hvis du skal have løst en opgave med mursten. Det kan være alt lige fra, når et badeværelse skal vådrumssikres, hvis du skal have lagt fliser eller klinker i hjemmet.

En murer kan både hjælpe private og virksomheder. Her er det sjældent, at en opgave enten bliver for lille eller for stor. En professionel murer er også i stand til at stå for hele totalentreprisen, når du skal have opført en ny ejendom.

En murer kan i den grad også hjælpe med at renovere og reparere din eksisterende ejendom, hvis den trænger til en opfriskning, eller hvis der opstår skader. Det kan blandt andet være aktuelt at hyre en murer, hvis der opstår sætningsskader i ejendommen.

Sætningsskader opstår typisk, når jorden under ejendommen rykker sig. Hvis ikke du får repareret disse sætningsskader, kan det medføre fugt i boligen. Hvis du derfor opdager en sætningsskade, eller har mistanke om det, bør du straks kontakte en professionel murer til at vurdere det.

Sådan indhenter du det bedste tilbud på en murer

Hvis du er i markedet for at finde den bedste murer til den skarpeste pris, bør du sætte tid af til at undersøge markedet. Når langt de fleste murere bliver færdiguddannede, starter de oftest deres eget lille murerfirma.

Det betyder dermed også, at der er stor konkurrence på markedet, hvilket kan komme til din fordel. Det betyder også, at der er store forskelle i kvaliteten og prisen på det arbejde, som du kan forvente at få udført.

Derfor kan det godt betale sig at være grundig med at finde den rette murer.

Et godt sted at starte er i din lokale by. Der er mange murerfirmaer rundt i hele landet, hvorfor din søgning bliver mere relevant, når du indsnævrer søgningen til din lokale by. Desuden kommer du også til at støtte op om det lokale erhvervsliv, når du får en lokal murer på opgaven. Flere priseksempler viser også, at det oftest er billigst at vælge et lokalt murerfirma, da du derfor ikke skal betale for transportudgifterne.

Du kan med fordel søge mere specifikt efter en specialiseret murer til den opgave, som du skal have hjælp til. Typisk er en murer enten specialiseret i renoveringsopgaver, fliser, energioptimeringer eller i at reparere taget.

Det er også til din fordel, at du ser nærmere efter, hvilke opgaver mureren tidligere har løst, for at få et nærmere indblik i, hvad du selv kan forvente af resultatet.

Herudover kan det også være en fordel at læse de erfaringer, tidligere kunder har gjort sig med den aktuelle murer. Det giver en god indikation af, hvad du kan forvente af forløbet, serviceniveauet og det endelige resultat.

Til sidst bør du indhente et tilbud fra de forskellige murerfirmaer, som du har en god mavefornemmelse med. På denne måde kan du få det bedste overblik over, hvad det vil koste dig at komme i mål med den aktuelle opgave. Her kan du sammenligne tilbuddene og løsningerne og vælge den rette murer til dine behov. 

Konklusion på at vælge en professionel murer

Som en kort opsummering på denne artikel, kan en professionel murer hjælpe med at bygge en ny bolig, reparere og renovere murstensejendomme. En murer kan også hjælpe med at etablere klinker og fliser i boligen samt vådrumssikre et evt. badeværelse.

Prisen for en professionel murer kan ligge et sted mellem 225 – 625 kr. inkl. moms. Her afhænger prisen af, hvilken erfaring murermesteren har, samt hvilken type af opgave, du skal have hjælp til. Da din bolig formentlig er den største investering, kan det oftest kun svare sig at hyre en professionel murer til at vedligeholde din bolig.

På denne måde sikrer du dig et godt resultat, som du kan nyde godt af i mange år frem. Det kan som regel også godt betale sig at betale lidt ekstra for at hyre en murer, der er medlem af Byg Garanti.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om