Dit værksted behøver ikke være kedeligt og støvet. Faktisk kan det med lidt kreativitet være det mest spændende sted at være i hele boligen. For både store og små. Mange nyder alsidigheden og fordelene, der følger med et godt værksted.

Et godt værksted har pladsen og værktøjet, de har brug for til seriøs håndværk eller simple gør-det-selv-projekter. Hvis du er klar til at tage dit værksted til det næste niveau, vil denne artikel give dig nogle tips til, hvad du skal tænke på.

5/5 - 2 Stemmer

Indretningen af værkstedet

Når du planlægger placeringen og indretningen af dit værksted, skal du overveje, hvor det vil ligge på din grund. Værksteder, der ligger for tæt på naboer, kan være støjende og irriterende, især hvis de har små børn. Har du værkstedet i en separat bygning i forlængelse af en garage eksempelvis, så skal du være opmærksom på, om rummet, du tiltænker, er optimalt.

Først og fremmest vil det give mening at have en form for opvarmning og dermed også isolering i værkstedet, hvis man har tanker om at bruge dette i vintermånederne. Foruden dette skal man være opmærksom på, om der er plads nok til opbevaring af de rette materialer, værktøj og ikke mindst til udførslen af det arbejde, der skal laves.

Et veludstyret værksted indeholder som minimum et godt og holdbart bord, hvor man komfortabelt kan arbejde i længere tid, nogle robuste, bærbare skuffer til opbevaring af værktøj og ikke mindst det værktøj, som du ofte bruger.

Arbejde med elværktøj er normalt bedst udeladt af værkstedet, da de har en tendens til at skabe meget støv fra eksempelvis pudsning af træ. Hav derfor det i mente, når du indretter og vælger placering af værkstedet.

Det rette værktøj

En hver gør-det-selv-person har sine favoritværktøjer til værktøjskassen. Det kan være en schweizerkniv, skruetrækker, tang, skæreværktøj, en slagnøgle, en lille cirkelsav eller lignende. En god værktøjskasse kan hjælpe dig med at tackle dine projekter lettere og mere effektivt.

Du har måske allerede en boremaskine, det mest gængse håndværktøj, men hvad med andet elværktøj?

Forunden boremaskinen, så kan en stiksav være et godt supplement til mange typiske gør-det-selv-opgaver, som du laver i træ.

Derudover vil selv en multicutter, der er let og bærbar være oplagt. Også gerne en der indeholder mange fordelagtige egenskaber for den nye gør-det-selv-person.

Artiklens sponsorerede sektion:

davidsenshop logo

Dette segments sponsor har både værktøj, som kan komme direkte i værktøjskassen, men også større elværktøj, så du er godt dækket ind på hele gør-det-selv projektet. Tag et kig forbi Davidsen for at finde det rette værktøj til dit værksted.

Opbevaring af værktøjet

God opbevaring af værktøj er nøglen til at få mest muligt ud af dit værksted, ikke kun fordi det forhindrer rod men også af hensyn til sikkerheden.

Når du har brug for dit udstyr, skal det være lige ved hånden, og derfor er skuffer og en værktøjsvæg et must. Ikke kun til at opbevare dine skruer, søm eller bor men også for at have det mest essentielle værktøj lige ved hånden.

Opbevaringen handler igen omkring god indretning, og hvor denne opbevaring bør placeres. Nogle ting giver mening at have have hængende frit på en værktøjsvæg, mens ved andre ting skal du overveje, hvor meget støv ting stående på hylder kan trække til sig.

Gå ikke ned på kvaliteten. Værktøj er ikke altid let at opbevare, især ikke hvis det er lavet af metal. Det slider på hylder og skuffer, da det er tungt og skaber meget slid. Derfor er det vigtigt, at du finder en opbevaringsløsning af god kvalitet, der passer til dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om