Er du i din boligjagt faldet over det helt perfekte hus? Perfekt arkitektur. Perfekt beliggenhed. Perfekt pris… 

Få overblik over projektet

Er du i din boligjagt faldet over det helt perfekte hus? Perfekt arkitektur. Perfekt beliggenhed. Perfekt pris. Men bare ikke den perfekt størrelse. I dette tilfælde kan du overveje en tilbygning.

Bedøm indlæg

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er et omfattende projekt at få lavet en tilbygning til et eksisterende hus. Både tidsmæssigt og økonomisk. Men alligevel kan det ofte godt betale sig, frem for at finde et helt andet hus.

Det vigtige i denne proces er, at du får dannet dig et overblik og lagt en plan, før du går i gang. For der er mange elementer, du skal være opmærksom på.

  • Hvad vil en tilbygning koste dig?
  • Hvordan skal den se ud?
  • Hvor søger du om byggetilladelse?
  • Og hvem skal udføre arbejdet?
floor plan 1474454 1280 4

Økonomien i en tilbygning

Første spørgsmål handler om økonomien. For mange bliver overraskede over, at det snildt kan koste 400.00-500.000 kr blot at få bygget et enkelt børneværelse mere til. Og hvis din tilbygning skal indeholde badeværelse eller andet, der kræver kloak og vandinstallationer, så er prisen endnu højere.

Derfor skal du både have regnet på, om det kan betale sig at bygge til frem for at finde et andet hus. Og hvor meget, du har råd til at bruge på din tilbygning, og om huset kan bære investeringen.

Tilbygningens arkitektur

Næste punkt kræver en vis mængde overblik og æstetisk sans. For hvordan skal tilbygningen udformes?

En tilbygning kan være vanskelig at få tilpasset det oprindelige hus’ stil. Især hvis der er tale om et hus af ældre dato.

Når en arkitekt arbejder, skal der ikke kun tænkes på funktionalitet og værelser. Det ydre, med alt hvad det indebærer af materialevalg og form, er også essentielt.

Desuden skal tilbygningen placeres rigtigt. Både i forhold til de øvrige rum i huset, men så afgjort også i forhold til haven, lysindfaldet og grundens øvrige udformning.

Hvor og hvem?

Når du har styr på alt ovenstående, skal du overveje, hvem der skal udføre arbejdet. Er du selv håndværker eller skal der hyres en entreprenør ind til at varetage opgaven. Og så skal du jo også huske at søge om byggetilladelse hos kommunen.

Selvom du er begejstret for projektet, kan du jo risikere at få afslag eller blive bedt om at ændre i udkastet, før det kan godkendes.

Alle disse steps skal du jonglere og bevare overblikket over, når du vil føje en tilbygning til dit hus. Der er mange forskellige elementer af alt fra jura og økonomi til de arkitektoniske og håndværksmæssige opgaver. Derfor er vores anbefaling altid, at du søger professionel rådgivning før du går i gang med processen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
house 1353389 1280
Læs mere

Bebyggelsesprocent

Du har måske fundet stedet, du vil bo. Huset, som næsten er helt perfekt. Der mangler bare lige…