Står du over for renovering af dit hus, kan du forberede dig på at gå en både spændende og måske også lidt stressende tid i møde…

Find dit fokus

Står du over for renovering af dit hus, kan du forberede dig på at gå en både spændende og måske også lidt stressende tid i møde. For hvor starter du? Hvem skal du søge hjælp hos? Og hvad skal du huske? Vi giver dig her tre gode råd til at komme godt i gang.

Bedøm indlæg

Drømmer du om en overgang fra gammelt og slidt til nyt, lyst og lækkert? Før du går i gang med renovering af hus, bør du lægge en plan og finde dit fokus i processen.

Skal din renovering handle om husets udseende, dets energiforbrug eller udskiftning af slidte elementer?

Somme tider indeholder en renovering naturligvis alle tre dele. Især fordi det er oplagt altid at forsøge at energioptimere, når man alligevel er i gang med andre forbedringer.

Men der er alligevel forskel på, om målet med en renovering af hus er, at dets ydre skal ændre udseende, om den udelukkende handler om at spare penge på energiforbruget ved f.eks. at efterisolere og udskifte vinduer, eller om det er de basale indvendige funktioner som køkken og bad, der skal have en overhaling og en tidsvarende modernisering.

Få vejledning af en arkitekt

Hvis du går bare det mindste op i æstetik og arkitektonisk sammenhæng, er det oplagt at søge råd og vejledning hos en arkitekt.

En arkitekt tænker både i designmæssige detaljer og i helhedsindtryk. Der skal tages højde for både funktion og æstetik, hvis en renovering skal ende med det bedste resultat. Det lønner sig også i sidste ende, når huset engang skal sælges igen, at arbejdet er udført ordentligt og med omtanke.

Måske ønsker du at ændre ruminddelingen eller vil gerne have større lysindfald i huset. Det meste kan lade sig gøre, hvis du tager en ekspert med på råd.

floor plan 1474454 1280 5

Alt på én gang eller etaper?

En renovering af hus er en omkostningstung affære. Derfor er det vigtigt at få styr på økonomien, så du lettere kan vurdere, om alt skal renoveres på én gang, eller om det skal tages i etaper, efterhånden som der er luft i økonomien.

Hvis du har lagt en renoveringsplan og har det fulde overblik, bliver det meget lettere at overskue den økonomiske del også. For de fleste er det mest realistisk at renovere i etaper. Derfor er overblikket dit bedste redskab til at prioritere og planlægge rækkefølgen af renoveringens faser.

Altid en god ide at tage med en byggeteknisk rådgiver, som er ekspert i renoveringer og tilbygninger, og som kan rådgive dig fra start til slut i dit kommende byggeprojekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om