Selvom ejendomsmægleren virker sød og rar, så er ejendomsmægleren udelukkende sælgerens repræsentant. Ved at få en købermægler til at hjælpe dig med at få styr på boligkøbet, så er du bedre klædt på til de rigtige boligvalg.

Men hvad er en købermægler?

Begrebet købermægler er relativt nyt og dækker over den rådgivning, en køber af en bolig kan vælge at købe i forbindelse med en ejendomshandel. Med andre ord, så er en købermægler købers rådgiver på samme måde som ejendomsmægleren er sælgers.

Købermæglere er uddannet ejendomsmæglere og har erfaring fra den anden side af bordet. De har et omfattende kendskab til vurdering af boliger, et stort overblik over lokalmiljøet, hvad der er til salg og ikke mindst, hvordan du bedst muligt kommer trygt i mål med bolighandlen.

En købermægler er din uafhængige køberrådgiver

Det kan godt være, at en købermægler er ansat i en større ejendomsmæglerkæde. Men det skal du ikke lade dig skræmme af.

Bedøm indlæg

Loven er nemlig lavet således, at den samme købermægler ikke må varetage både sælgers og købers interesser samtidigt. Det betyder, at du kan være helt sikker på, at din købermægler kun har fokus på at sikre dig de bedste betingelser i et boligkøb.

Lad købermægleren forhandle købsprisen og vilkårene

En købermægler er ekspert i at vurdere boliger, og ved derfor godt, hvad din drømmebolig er værd. Den viden og erfaring giver dig et godt udgangspunkt, når købsprisen skal forhandles.

Købermægleren kender alle faldgruberne, forhandlingsmulighederne og varetager hele processen med at forhandle et afslag på købsprisen for dig.

Har du både is i maven og den fornødne erfaring til at forhandle med en ejendomsmægler, som helt sikker har begge dele? Hvis ikke, så kan du få stor fordel af en købermægler, som har erfaring og kompetencer til at møde ejendomsmægleren i øjenhøjde. Din sikkerhed for at få boligen til den bedst tænkelige pris.

Få en gennemgang af din købsaftale

Tag en erfaren købermægler med på råd, når du skal til at købe bolig, så er der styr på juraen.

Købermægleren laver en gennemgang af din købsaftale og står for den juridiske sagsbehandling. Det er din sikkerhed for, at alle forhold er blevet vendt, og du ikke kommer til at stå med håret i postkassen. Du ved nøjagtigt, hvad du skriver under på, og hvorfor du skriver under på det.

Købermægleren gennemgår alle dokumenter i boligkøbet, varetager dialogen med din bank, mægler og andre relevante parter. Dermed får du sikkerhed for, hvad du køber.

Hvorfor er en købermægler en god ide?

En købermægler har erfaring og kompetencer til at hjælpe dig trygt igennem en bolighandel. Købermægleren kan sikre dig det bedste udgangspunkt for en forhandling, så du er godt klædt på til et boligkøb. 

Som almindelig boligkøber har man ingen forudsætninger for at kender alle faldgruber, genveje og trick, så man kan møde ejendomsmægleren i øjenhøjde. Ved at få en professionel køberrådgiver til at varetage forhandlingen for dig, så er der langt større chance for, at du får din drømmebolig til den bedst mulige pris.

Købermægleren kan også hjælpe med en gennemgang af købsaftale og den juridiske sagsbehandling. Her gennemgår den erfarne købermægler alle dokumenter i boligkøbet, varetager dialogen med din bank, mægler, andre relevante parter, inden der udarbejdes en betinget godkendelsesskrivelse til sælger, som indeholder de forbehold, der skal afklares.

Husk at få skrevet et rådgiverforbehold ind i købeaftalen

Er der ikke indskrevet et rådgiverforbehold i købsaftalen, kan køber stadig godt fortryde handlen inden for de første seks hverdage. Men i dette tilfælde skal køber betale sælger 1% af købsprisen som kompensation. Og det kan immervæk hurtigt blive mange penge lige ud ad vinduet.

Husk derfor et rådgiverforbehold i din købsaftale. Og er du i tvivl, så få hjælp fra en købermægler inden købsaftalen underskrives. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
rsz rsz agreement application business 893894 1
Læs mere

Hvad er et advokatforbehold?

Du har måske hørt om det. Men ved du, hvad et advokatforbehold er? Og endnu vigtigere – hvorfor…