Dansk sommer, varme, sol og blå himmel kan noget helt specielt. Drømmer du også om at købe et sommerhus, som kunne danne rammer for fremtidige ferier, helligdage og andre hyggelige stunder?

Der er mange overvejelser forbundet med et sommerhuskøb. Hvor mange sovepladser skal der være? Og hvad med beliggenheden – skal det ligge tæt på kyst, skov, by eller noget helt fjerde? Det er også vigtigt at gøre op med sig selv, om det skal være indflytningsklart, om det skal være et større eller mindre renoveringsprojekt.

Bedøm indlæg

Uanset om du er førstegangskøber eller har prøvet det før, så kan et sommerhuskøb være en kompleks størrelse. Det er forbundet med en stor investering og mange overvejelser, der kræver stor faglighed.

For at sikre, at du altid har overblik og direkte adgang til relevant indhold, har vi inddelt et typisk sommerhuskøb i fem faser, som varierer alt afhængig af, om du ønsker at købe et nyt eller ældre sommerhus.

Kend sommerhusets stand, inden du køber

Er du i tvivl om sommerhusets stand, kan det også godt betale sig at tage fat i en byggeteknisk køberrådgiver. Selvom der ligger en tilstandsrapport på huset, kan du ikke altid være helt sikker på standen.

I september 2017 blev det indført, at sommerhuse ikke behøver energimærkning. Det betyder, at du ikke kan være sikker på, hvor godt isoleret og energiøkonomisk huset er. Den byggetekniske køberrådgiver gennemgår tilstandsrapporten og sommerhuset sammen med dig, så du ikke får nogen ubehagelige overraskelser ved købet.

Husk samejeoverenskomsten, hvis du køber sommerhus med dine venner, søskende eller forældre. At købe sommerhus med andre kan godt betale sig rent økonomisk, og så er der flere til at male træværket eller slå græsset. Det er dog vigtigt at lave en samejeoverenskomst i samarbejde med advokaten, så I har klare retningslinjer i tilfælde af uoverensstemmelser.

Få køberrådgiverens hjælp og spar tid og penge på dit sommerhuskøb

Da et sommerhus for mange vil være deres bolig nr. to, så kan det have betydning for, hvor meget du kan låne til sommerhuset. Når du skal købe sommerhus, kan du låne 60-75% af prisen som realkreditlån, resten skal du selv have til udbetaling eller låne i banken.

Selve finansieringen minder på mange måder om at købe en almindelig bolig. Det kan som altid godt betale sig at have en uvildig økonomisk rådgiver med på råd, som kan sikre dig konkurrencedygtige vilkår på markedet og sikre dig det bedste økonomiske udgangspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om