En renovering af et parcelhus kan for nogle virke som lidt af en mundfuld. Men hos Hans er projektet med…

Tidsplan og budget er planlagt, når parcelhuset skal renoveres

En renovering af et parcelhus kan for nogle virke som lidt af en mundfuld. Men hos Hans er projektet med huset fra 1970’erne i Skåde i fuld gang. Han har lagt en plan og sørget for, at både tidsramme og budget ikke overskrides.

Bedøm indlæg

Men selvom Hans har erfaring på området, så mener han, at også nye boligkøbere bør være mere åbne over for renoveringsprojekter. Det handler om at kunne se mulighederne.

Hold dig for øje, hvad det endelige resultat er

Hans, der oprindeligt er uddannet elektriker og el-installatør, har arbejdet mange år i byggebranchen og har derfor indgående kendskab til alle de faldgruber, der kan være i et renoveringsprojekt.

Det har dog ikke hindret ham i flere gange at købe et gammelt hus og totalrenovere det. Tværtimod.

Han understreger dog vigtigheden af, at man får lagt en plan, før man går i gang.

»Der ligger mange overvejelser i en renovering. Man skal lave en plan og holde sig for øje, hvad det endelige resultat er. En af de vigtigste ting er at se på udviklingsmulighederne på det, man køber. Kan man få pengene hjem igen? Kan man tjene penge på det? Det er vigtigt, at man ikke bliver forblændet af noget, der ikke kan sælges igen om ti år«, siger Hans og tilføjer:

»I dag bor folk som regel kortere tid samme sted. Hvor man i gamle dage købte et hus for livstid, rykker man i dag mere rundt. Det er derfor vigtigt, at man går efter noget, der ikke taber værdi – og her er beliggenheden altså bare afgørende.«

beliggenhed beliggenhed beliggenhed
jumpstory download20200320 122228

»Det skal kunne hænge sammen«

Hvis du som Hans køber et gammelt parcelhus med henblik på renovering, er det – ifølge Hans – vigtigt at se på helheden. Både økonomisk og arkitektonisk.

»En arkitekt er altid super god at have med for inspiration og idéer, men man skal også være i stand til at sortere i idéerne bagefter – ellers bliver det let meget dyrt.«

Hans har brugt en del tid på research ved at se på andre istandsatte boliger fra 1960’erne og 70’erne. Og der er mange flotte eksempler.

»Men når man ser på budgetterne bag, så har de måske renoveret for 2-3 millioner kroner. Så kunne de lige så godt have bygget et nyt hus«, fortæller Hans, der undrer sig over denne form for renovering af parcelhus. »Det skal kunne hænge sammen.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om