Når det drejer sig om et boligkøb, er der mange overvejelser at gøre sig. Én ting er, at du har fundet dig en passende bolig og forestiller dig, hvordan dit liv her skal forme sig…

Børnefamilier eller pensionistkvarter

Når det drejer sig om et huskøb, er der mange overvejelser at gøre sig. Én ting er, at du har fundet dig en passende bolig og forestiller dig, hvordan dit liv her skal forme sig. Noget helt andet er det område, din drømmebolig ligger i. For er det noget for dig?

Bedøm indlæg

De fleste forelsker sig i et hus eller en lejlighed. De kaster deres kærlighed på charmen, atmosfæren og arkitekturen. Men det er langt fra alle, der overvejer, hvad det er for et område, de kigger på bolig i. Og det kan ellers være en god idé.

At “researche” på et område før et huskøb handler ikke om, hvorvidt det er et rigmandskvarter eller et såkaldt ghettoområde. Den type information er som regel åbenlys og afspejler sig også i prisniveauet på boligen. Men det kan være relevant at undersøge, hvilken type mennesker, der primært bor i området.

Et eksempel kan være en familie med to helt små børn, der kigger på en lejlighed. Her er det absolut relevant at vide, om alle andre i opgangen er unge studerende uden børn, der måske holder fester hver weekend (når små børn skal sove) eller om der bor andre børnefamilier i opgangen.

Et andet eksempel kan være et ungt par uden børn, der vil flytte fra deres lejlighed til det første hus. Hvis de drømmer om nye venskaber og hygge med naboerne, er det relevant at vide, om alle andre i området er 40, 60 eller 80+.

floor plan 1474454 1280 8

Research for din egen skyld før dit boligkøb

En undersøgelse af områdets øvrige beboere er udelukkende for din egen skyld. Gør dig derfor klart, hvilken type område, du drømmer om at bo i.

Skal det være børnefamilier med masser af børn på gaden, dine egne kan lege med? Skal det være ældre par, som elsker roen i parcelhuskvarteret og nyder at gå og nusse i haven? Skal det være unge, aktive mennesker, som holder af sociale fællesskaber og masser af fest? Eller skal det være en stille opgang, hvor alle passer hver sit og ingen støjer efter kl 22?

Uanset hvad du finder ud af, så er der jo ikke noget rigtigt og forkert. Og naturligvis vil et område kunne ændre sig. Til det værre eller det bedre alt efter øjnene, der ser. Men du kommer langt, hvis du lige bruger en dag eller to på at undersøge et område, før du køber.

Drøm og virkelighed skal helst passe sammen, så vi anbefaler altid, at du trækker på fagfolk og uvildige rådgivere, så du får de bedste betingelser for at realisere dine boligdrømme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om