Tendensen er, at flere af de større forsikringsselskaber i Danmark har valgt at stoppe med at lave ejerskifteforsikringer. Det kan…

De største er allerede væk

Tendensen er, at flere af de større forsikringsselskaber i Danmark har valgt at stoppe med at lave ejerskifteforsikringer. Det kan simpelthen ikke betale sig for dem at udbyde en forsikringstype, der i langt de fleste tilfælde ikke giver overskud og medfører utilfredse kunder.

Bedøm indlæg

Codan er landets tredjestørste forsikringsselskab og de tilslutter sig en skare af forsikringsselskaber, der blandt andet allerede tæller landets største, Tryg.

Og set fra forsikringsselskabernes synsvinkel giver det jo fin mening. For ejerskifteforsikringer er en vanskelig størrelse, der som regel medfører utilfredse kunder. Kunder, der havde en anden forventning til forsikringens dækningsgrad end den reelle.

Det skyldes især, at mange af kunderne, ifølge forsikringsselskaberne, har svært ved at skelne mellem skjulte fejl på bygningen og almen slidtage. Sidstnævnte dækkes ikke af en ejerskifteforsikring.

rsz depth of field desk essay 210661

De findes stadig – heldigvis

Men hvad betyder det for boligkøberne, hvis den nuværende mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring forsvinder?

Helt konkret bliver det mere kompliceret at sikre sig. Har du købt en bolig og opdager efterfølgende skjulte fejl på konstruktionen, så skal du selv tage kontakt til sælger og stille erstatningskrav. Krav, der i mange tilfælde vil medføre tidskrævende og dyre retsforløb for at afklare, hvem der skal dække omkostningerne.
Det bliver altså mere økonomisk usikkert at være boligkøber, hvis ejerskifteforsikringerne forsvinder.

Heldigvis er der dog stadig en lang række selskaber på markedet, der tilbyder ejerskifteforsikringer. Så indtil videre kan du som boligkøber betale dig fra en ekstra sikring. Men som altid: Vær opmærksom på undtagelserne i din ejerskifteforsikring, så du ikke køber katten i sækken.

Det er altid en god idé at tage en erfaren, uvildig forsikringsrådgiver med på råd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
work 3480187 1280
Læs mere

Nybyggeri og projektsalg

Nybyggeri: Har du anskaffet dig en byggegrund eller overvejer du at købe en, så er næste skridt jo…