En professionel boligadvokat kan gøre en kæmpe forskel for dig under dit boligkøb. Du får erfaringen i ryggen og sikrer dig mod fejl…

Hvorfor det giver god mening med en boligadvokat

Advokatfirmaet Grotkjær Elmstrøm giver dig her de fem væsentligste grunde til, at du bør benytte en erfaren boligadvokat under dit boligkøb.

Bedøm indlæg

1 . Advokaten er din personlige rådgiver

Husk på, at ejendomsmægleren er sælgers repræsentant. Derfor er det en fordel for dig som køber at bruge en advokat ved boligkøbet. Eftersom advokaten er uafhængig af både sælger og mægler, arbejder han alene ud fra dine interesser.

2. Advokatens erfaring er din fordel

Advokaten kan rådgive dig om alle faserne i dit boligkøb. Samtidig sørger advokaten for, at du er helt klar over, hvad du skriver under på. Du bør være opmærksom på, at det ikke kun er under købsprocessen, advokaten står til din rådighed.

Advokaten gennemgår alle sagens dokumenter og forhold ved handlens indgåelse. Herunder både kontrakten, tilstandsrapporten, energimærkningen, forsikringer, vedtægter, servitutter mv. Advokaten hjælper også med tinglysning af ejendommen, refusionsopgørelsen samt indfrielse af lån mv. Desuden står advokaten for al korrespondance og koordinering med mægler og banken.

jumpstory download20200320 130429

3. Forståelsen af de juridiske termer

En købskontrakt indeholder som regel indviklede, juridiske vendinger og termer, som kan være svære at forstå, hvis du ikke har en juridisk uddannelse i bagagen. Advokaten hjælper dig med at forklare betydningen af disse vendinger og termer, og sikrer at du forstår, hvilken relevans det har for dig. Vel at mærke inden du sætter din underskrift på købsaftalen.

jumpstory download20200320 130413

4. Sikring af handlens vilkår

Advokaten vil sikre, at handlens vilkår er udformet på den mest fordelagtige måde for dig. Advokaten sørger endvidere for, at alle væsentlige forhold i kontrakten er blevet undersøgt og at handlen ikke godkendes, før de betingelser, advokaten fremlægger for dig, er accepteret og opfyldte.

Uden godkendelse fra din advokat, er handlen ikke endelig. Hermed er du sikret, at handlen bliver gennemset af din advokat. Du skal blot bede ejendomsmægleren om, at skrive et advokatforbehold i kontrakten.

5. Få styr på de økonomiske konsekvenser

Gennemfører du en handel uden en advokat ved din side, risikerer du store økonomiske og tidskrævende konsekvenser, hvis du som køber overser vigtige vilkår og forhold ved købsaftalen. En ejendomshandel er ofte en indviklet affære. Den kan indeholde forhold, som det er vanskeligt at gennemskue konsekvenserne af.

Det er en stor investering at købe en ejerbolig. Der er mange overvejelser at tage stilling til. Her kan en advokat sørge for, at dine økonomiske konsekvenser bliver så gennemskuelige som muligt. Advokaten er dig også behjælpelig, hvis sælgeren ikke lever op til det ansvar og de forpligtelser, som fremgår af kontrakten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
til salg skilt
Læs mere

Få de bedste råd til selvsalg

Selvsalg bliver mere og mere populært. Men hvad er selvsalg egentlig? Og hvad er fordelene og ulemperne? Få…