Skal du væk hjemmefra i efterårsferien? Her er 5 gode råd til at indbrudssikre dit hjem…

Måske er du en af de heldige, som kan trække stikket og tage en smut væk hjemmefra i efterårsferien. Men hvordan undgår du at bekymre dig om indbrud, mens du er på ferie? Det er der naturligvis ikke nogen opskrift på, desværre. Men der er dog nogle ting, som du selv kan tænke over, for at gøre dit hjem mindre indbydende for potentielle indbrudstyve. Her kommer 5 gode råd til at undgå indbrud.

Bedøm indlæg

1. Undgå at annoncere din ferie

Mange indbrudstyve er blevet skarpe til at lure på Facebook og andre sociale medier, om beboere på interessante adresser er bortrejste, så der er ”fri bane” til et uønsket besøg. Derfor er det en god idé ikke at skilte med din ferie. Hvis du har en telefonsvarer, er det også en god idé ikke at nævnte, du er bortrejst.

2. Ryd ikke op

Det kan være rart at have opryddet hele hytten, inden man tager på ferie. Det er en skøn følelse at komme hjem til et opryddet hjem. Men bor du i hus, så man kan kigge ind ad vinduerne, er det altså til din fordel, at få huset til at se ud som om familien er væltet ud ad døren i det sædvanlige morgenkaos. På den måde ser dit hjem ikke ubeboet ud, og der er større sandsynlighed for, at indbruds-spekulanter vil gå en bue udenom dit hus.

jason abdilla oakaqtozkv8 unsplash

3. Tjek låse og døre

Indbrudstyve er eksperter i at banke låse op. De fleste nye døre har mere avancerede låsesystemer, men hvis du har en gammel lås, er det en god idé at få tjekket dine nøgler igennem af en låsesmed. Selvom det er irriterende at skulle skifte samtlige låse ud i dit hjem, er det altså bedre end at komme hjem til et besøg fra ubudne gæster.

4. Få nabohjælp

Gode naboer kan gøre en stor forskel – også i forhold til indbrud. Hvis du og de andre beboere i dit nabolag har lavet en aftale om at se efter hinandens boliger og være opmærksomme, kan det have en stor effekt. Snak med politiet i dit lokalområde, download Nabohjælps-appen og få fat i mærkater, som du og dine naboer kan sætte på døren. Det i sig selv kan virke afskrækkende på indbrudstyve – lidt samme effekt som billedet af en stor schæferhund ved hoveddøren med teksten ”her bor jeg”. Det virker også lidt afskrækkende, ikke?

csm 5 8 pige nabohjaelp c9046ad3a1

5. Overvej et alamsystem

Hvis du for alvor vil indbrudssikre dit hjem, og undgå alle de medfølgende bekymringer, skal du overveje at investere i et alarmsystem. Et alarmsystem er en forsikring, som du ikke håber, du kommer til at bruge. Men den kan give dig tryghed. Du kan vælge alarmer med et væld af forskellige funktioner. Det vigtigste kriterie erm at alarmen har detektorer, som registrerer bevægelse i rummet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om