Vinteren står for døren og vi har allerede haft årets første nætter med frost. Derfor er det nu, du som boligejer skal gennemgå, om…

Frostskader på sokkel og vandrør

Vinteren står for døren og vi har allerede haft årets første nætter med frost. Derfor er det nu, du som boligejer skal gennemgå, om din bolig er sikret, så du undgår frostskader.

Bedøm indlæg

Det er de færreste husforsikringer, der dækker frostskader. Og der er flere af skaderne, du helt kan undgå, hvis du selv er opmærksom på dem på forhånd. Det gælder for eksempel frostskader på husets sokkel, der som regel opstår, hvis sneen ligger helt op ad huset og vejret skifter mellem frost og tøvejr. Sørger du for at fjerne al sne op mod soklen, kan du undgå de fleste frostskader her.

En anden klassiker, når det kommer til frostskader, er sprængte vandrør. Det gælder både de vandrør, der løber i og under dit hus, men naturligvis også din udendørs vandhane. Sidstnævnte er ret ligetil. Enten skal du vælge en frostsikker udgave, eller også skal du helt lukke for vandtilførslen til hanen, før frosten sætter ind.

Men frosten kan også skade de øvrige vand- og varmerør i din bolig. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at der er konstant cirkulation i rørene, så vandet ikke kan fryse. Eller du skal sikre, at der er isoleret tilstrækkeligt omkring dem, så du undgår frostskader.

Er uheldet alligevel ude, skal du lukke for hovedhanen og straks få udbedret skaderne.

jumpstory download20200310 091022

Fygesne kan være lumsk

Sne virker så uskyldig, hvorfor de fleste ikke er opmærksomme på de skader, den kan medføre på boligen. Især fygesne, der kommer ind gennem sprækker og ventilationskanaler, kan være et stort problem.

I de fleste huse vil problemet opstå på loftet. Fygesneen finder ind gennem eventuelle utætheder og lægger sig på isoleringen. Hvis den ikke opdages og fjernes hurtigt, vil den smelte og dermed kunne forårsage vandskader på loftet. Endvidere kan den fugt, som den smeltede fygesne giver, medføre øget risiko for skimmelsvamp i din bolig.

Du bør derfor tjekke din bolig igennem allerede før vinteren sætter ind, så du er sikker på at få repareret utætheder. Desuden er det en god idé ved snevejr, dagligt at tjekke loftet for sne.

Få et forsikringstjek og måske en opdatering

Der er enkelte forsikringsselskaber, der tilbyder en udvidet forsikring mod frostskader.

Det kan være en god idé at få en uvildig forsikringsrådgiver til at gennemgå dine forsikringer sammen med dig. Således får du både overblik og vished for, at du er bedst muligt sikret. Måske har du allerede de rette forsikringer, men måske kan en opdatering betyde en stor forskel ved fremtidige skader.

floor plan 1474454 1280 9
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om