Alle kan kaste sig ud i et renoveringsprojekt. Men det kan være en god idé at få professionel, erfaren rådgivning undervejs…

Mangler du erfaring, så hyr hjælp udefra

Alle kan kaste sig ud i et renoveringsprojekt. Også førstegangskøbere. Men Hans, der har stor erfaring med at købe ældre huse for at renovere dem, understreger, at det kan være en god idé med noget professionel, erfaren rådgivning.

Bedøm indlæg

»Du må ikke undervurdere renoveringsprocessen. Det kan let blive uoverskueligt. Når man kigger på huse, der skal renoveres, er det vigtigt at få vurderet, hvor let det er at renovere«, forklarer Hans og fortsætter:

»Køber du en murermestervilla i tre plan, er det langt mere komplekst at renovere end et 70’er-hus i et plan.«

»I 70’er-huset kan man nå det hele fra en trappestige. Det har stor betydning for, både hvor besværligt det er, og hvor dyrt det bliver. Det kræver overblik at vurdere, hvad der skal gøres, og hvad det vil koste«, siger Hans, der selv har prøvet kræfter med både en murermestervilla og et 70'er-hus.

jumpstory download20200310 111706

70’er-huset har størst potentiale for førstegangskøberen

Hans er netop nu i gang med at renovere et hus fra 1970’erne i Skåde. Mens hans nuværende hjem er en murermestervilla af noget ældre dato. Og han er bestemt ikke i tvivl om hvilken type hus, han foretrækker at renovere.

»Jeg vil til enhver tid anbefale unge førstegangskøbere at købe 70’er-huset, hvis de har overskud til det. Hvis de køber noget, de kan udvikle, får de langt mere for pengene.
Det kræver, at man lægger nogle timer i det, men hvis man tænker lidt over det og overvejer, om man kan sælge det videre, så får man langt mere for pengene. Selvfølgelig under forudsætningen af at de formår at købe til den helt rigtige pris.«

Selvom Hans har købt og renoveret huse fem gange nu, så er han ikke ude på at tegne et glansbillede af processen. »Det handler om prioriteringer – om man vil bruge sin sommerferie på at renovere. Det giver flere muligheder og bedre økonomi senere hen,« slutter han og understreger, at det kræver hårdt arbejde at istandsætte et gammelt hus.

»Hvis du ikke kan bruge en boremaskine eller en hammer, så ville jeg vælge det færdige rækkehus.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
work 3480187 1280
Læs mere

Nybyggeri og projektsalg

Nybyggeri: Har du anskaffet dig en byggegrund eller overvejer du at købe en, så er næste skridt jo…