De fleste boligkøbere i dag er opmærksomme på, hvilket energimærke huset, de kigger på, har – både fordi et energimærke…

Energimærke A sælger bedre end G

De fleste boligkøbere i dag er opmærksomme på, hvilket energimærke huset, de kigger på, har – både fordi et energimærke i den gode ende betyder et velisoleret hus, men også på grund af miljømæssige hensyn, der fylder mere og mere i vores bevidsthed.

Bedøm indlæg

Men selvom de fleste godt ved, at energimærket er noget, man skal være opmærksom på, så er det alligevel interessant, at nyere undersøgelser viser, at det faktisk har en mærkbar betydning, når huset skal sælges.

Ifølge undersøgelser foretaget for Finans Danmark er der en synlig forskel på salgstiden alt efter energimærkningen. I 2018 blev huse, der havde fået energimærket A – C, solgt på et gennemsnit på 136 dage. Derimod havde de huse, der fik energimærkningen E – G, en salgstid på 205 dage i gennemsnit. Det tager altså markant længere tid at sælge huse med de lavere energimærker.

Hos Finans Danmark kan du se mere udførlige statistikker, der viser forskellen på liggetiden for de forskellige energimærker.

jumpstory download20200319 112224

Energioptimering betaler sig

Som udgangspunkt er energioptimering naturligvis altid en god idé. Både for din egen skyld, for din økonomi på længere sigt og for miljøet. Men det har altså også en betydning for salget af din bolig, når det engang bliver aktuelt.

»Når køberne slår hurtigere til på et hus med energimærke A, B eller C, kan det blandt andet skyldes forventninger til en bedre isolering og lavere varmeregning. Samtidig er huse med højere energimærker typisk også nyere eller nyrenoverede – og det er attraktivt for potentielle købere«. Sådan forklarer direktør for realkredit- og ejendomsfinansiering i Finans Danmark Peter Jayaswal det i en artikel på organisationens hjemmeside.

Energioptimeringer er en af de poster, som det kan være en god idé at låne penge til. Hvis optimeringen vel at mærke vil gøre en mærkbar forskel for dit fremtidige varmeforbrug eller for prisen på din bolig. Alt dette bør du tage en grundig snak med en professionel rådgiver omkring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
pexels photo 754261
Læs mere

Find dit energimærke

Alle boliger, der har været handlet siden 2006, har fået et energimærke, som viser boligens energivenlighed. Men hvad…