Måske har du venner, der bor i et forældrekøb. Måske købte dine forældre en lejlighed til dig, da du selv flyttede hjemmefra. Men…

Forældrekøb – kort forklaret

Måske har du venner, der bor i et forældrekøb. Måske købte dine forældre en lejlighed til dig, da du selv flyttede hjemmefra. Men hvad dækker begrebet over og hvad bør du være opmærksom på?

Bedøm indlæg

Begrebet forældrekøb bruges som regel, når forældre køber en bolig og lejer den ud til deres barn. Men ejeren af lejligheden kan også være en anden i familien eller blot en bekendt. Der er ingen officielle krav om familierelationer ved et forældrekøb, selvom det kan være en fordel, når boligen skal sælges igen.

De fleste forældrekøb er rent faktisk foretaget af forældre, der vil sikre deres barn en god og tryg bolig under studietiden. Der er rift om de billige studieboliger – især i landets største byer – og det kan være svært at finde noget godt at bo i.

For at hjælpe den unge og sikre en bekymring mindre under studietiden, er der mange forældre, som vælger at købe f.eks. en lejlighed. Denne lejlighed udlejer de efterfølgende til barnet.

floor plan 1474454 1280 12 2

Hvad koster det?

I langt de fleste tilfælde kan det være billigere i længden at købe en lejlighed end at bo til leje. Der er blot nogle ting, man skal være opmærksom på. For det første skal vedtægterne i ejendommen tjekkes. Der kan være tilfælde, hvor det ikke er tilladt at udleje boligen. I sådanne tilfælde kan den ikke anvendes som forældrekøb.

Forældrene kan leje den købte bolig ud til den unge studerende jf. markedslejen i det pågældende område. Altså ikke for billigt men heller ikke for dyrt. Hvis der tegnes en gyldig lejekontrakt, har den unge også mulighed for at søge om boligsikring.

Husk også, at et forældrekøb også kan gøres med omvendt fortegn. Det kan også være et barn, der udlejer en bolig til sine forældre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om