For de fleste nye boligkøbere starter rejsen mod drømmeboligen med, at man går i banken og spørger, hvor mange penge, man kan låne…

Før dit første møde i banken

For de fleste førstegangskøbere og også boligkøbere, der tidligere har købt bolig starter rejsen mod drømmeboligen med, at man går i banken og spørger, hvor mange penge, man kan låne. Men der er faktisk en række væsentlige overvejelser før dette.

Bedøm indlæg

Rejsen mod drømmeboligen. Det lyder som den perfekte historie, der slutter fuld af kærlighed, nybagte boller og lyden af glade børnestemmer. Og det kan det måske også være. Afslutningsvist. Men turen dertil kan godt trække tænder ud. Derfor er det en virkelig god idé at være forberedt fra start.

Inden du opsøger banken for at få økonomisk rådgivning og svar på, hvor meget du kan låne, er der nogle helt basale forberedelser, du bør gøre dig.

Forberedelse betaler sig

De fleste starter deres rejse mod drømmeboligen ved at kigge på nettet og på annoncer i vinduerne hos ejendomsmæglerne i det område, de ønsker at bo i.

Der kan gå uger, måneder og år, før en potentiel boligkøber tager det første reelle step på vejen mod et huskøb. Og første step er som regel en tur i banken. Både for at indhente nødvendig økonomisk rådgivning og den væsentlige information om, hvor mange penge, man kan låne til drømmen.

Men før du går i banken, er der nogle ting, du (og din partner, hvis I er to) bør overveje nøje. Både for jeres egen skyld. Men også fordi det bliver relevant i løbet af samtalen med bankrådgiveren.

jumpstory download20200319 105435 1

Læg et budget og tag det med

Få skabt et overblik over dit forbrug og dit budget, før du tropper op til mødet i banken med alle skattepapirer, lønsedler og anden vigtig information under armen.

For at modtage reel og brugbar økonomisk rådgivning, skal du selv være forberedt og have et minimum af idé om, hvordan din økonomi ser ud.

Hvis du på forhånd har fået skabt et overblik over, hvor mange penge, du rent faktisk får udbetalt hver måned og hvilke udgifter, disse penge bruges til, så er du langt bedre rustet til samtalen i banken.

Samtalen og den økonomisk rådgivning handler ikke kun om kolde facts og tal. Det er også relevant, at du har gjort dig overvejelser om hvilket liv, du gerne vil kunne leve i din nye bolig. Hvor meget skal der være råd til, og hvilke ønsker har du for fremtiden?

Rådighedsbeløbet er vigtigt, når du køber bolig

aftale folk formel 886465 2

Uafhængig økonomisk rådgivning til dit boligkøb

For nogle mennesker virker minimumskravene til rådighedsbeløb skyhøje, mens det for andre virker urealistisk lavt. Det handler alt sammen om forbrug og ønsker for levemåden.

Derfor er du et skridt foran, hvis du allerede har lagt dit budget og sat nogle standarder for, hvordan du vil leve fremadrettet, før du har det første møde i banken.

Har du svært ved at skabe overblik og få hånd om tallene, så søg hjælp og vejledning af en uvildig økonomisk rådgiver inden et møde med banken. Det er vigtigt, at du modtager personlig økonomisk rådgivning, der er målrettet dig og dine behov. Standardsvar og løsninger vil ikke kunne gøre den store forskel.

Banken giver dig rådgivning om din økonomi. Rådgivningen fra din bank virker gratis, fordi du ikke får en regning, når du forlader banken. Men du slipper ikke for at betale for rådgivningen gennem gebyrer på dine lån og investeringer eller ved at banken anbefaler dig dyre produkter, som banken selv får provision for.  

Uafhængige økonomiske rådgivere får ikke provision eller anden belønning for at sælge dig bestemte produkter. De uvildige økonomiske rådgivere tjener deres penge på at sælge dig rådgivning – ikke produkter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om