På mange punkter minder en elinstallationsrapport en del om tilstandsrapporten. Og alligevel er det noget helt andet. Men hvad er…

Indholdet i din elinstallationsrapport

På mange punkter minder en elinstallationsrapport en del om tilstandsrapporten. Og alligevel er det noget helt andet. Men hvad er en elinstallationsrapport og hvad kan du bruge den til? Vi giver dig det korte svar her.

Bedøm indlæg

En elinstallationsrapport er kort fortalt en gennemgang af alle elinstallationer i boligen, foretaget af en uvildig, professionel og autoriseret elinstallatørvirksomhed. Den autoriserede virksomhed kigger på boligens elinstallationer – om de overholder lovkravene og fungerer, som de skal.

Efter gennemgangen udfærdiges en rapport med alle de observationer, som er observeret. Akkurat som ved

Som det også er tilfældet med tilstandsrapporten, kigger elinstallatørvirksomheden ikke ind under alle stik eller kigger på usynlige elinstallationer. Rapporten omhandler altså alle synlige installationer samt enkelte stikprøver fra boligen, hvor et dæksel f.eks. kan fjernes og den bagvedliggende installation undersøges.

floor plan 1474454 1280 12 4

Hvad indeholder rapporten?

Som ved tilstandsrapporten inddeles punkterne i elinstallationsrapporten i forskellige kategorier fra K0-K3, samt UN og IB. Systemet minder meget om det fra tilstandsrapporten, men det er dog ikke helt det samme.

K0 er en rent kosmetisk fejl eller mangel mens K3 markerer et ulovligt forhold, som skal udbedres.

UN noteres i rapporten, hvis der er forhold, som elinstallationsvirksomheden ikke har kunnet afdække og derfor bør undersøges nærmere mens IB betyder ingen bemærkninger.

Selvom der foreligger en ny elinstallationsrapport på den bolig, du påtænker at købe, så er det i mange tilfælde en god idé at få tjekket det hele igennem en ekstra gang, så du ved, hvad de forskellige punkter i rapporten vil koste at udbedre – og ikke mindst hvor akutte de er.

Det er ikke lovpligtigt at få udfærdiget en elinstallationsrapport. Men den er dog – ligesom tilstandsrapporten – et krav, hvis der skal tegnes en ejerskifteforsikring. Og ligesom ved tilstandsrapporten dækker en ejerskifteforsikring ikke de fejl og mangler, som allerede er nævnt i elinstallationsrapporten. Dermed er det vigtigt, at have helt styr på elinstallationernes tilstand før du køber.

Vi anbefaler altid, at du kontakter en uvildig rådgiver, som kan hjælpe dig med at forstå din elsinstallationsrapport, så du har overblikket over boligens elektriske installationer, deres lovlighed og funktionsdygtighed – der sammen med tilstandsrapporten er en forudsætning for at kunne tegne en ejerskifteforsikring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om