Kan du sælge din bolig uden aktivt at sætte den til salg? Det lyder måske skørt, men det kan du faktisk. Læs hvordan…

Selvsalg uden at være til salg. Det lyder ikke umiddelbart som en sætning, der giver mening. For hvordan kan man sælge sin bolig uden aktivt at sætte den til salg? Det kan man, når boligen (næsten) sælger sig selv. Læs hvordan.

Bedøm indlæg

Der er stor forskel på aktivt at sætte din bolig til salg eller vælge at sælge den, fordi du får kontakt til en køber. I de populære boligområder er det efterhånden meget normalt, at man banker på døre eller smider sedler i postkassen for at forhøre sig, om nogle af beboerne på eftertragtede grunde skulle være interesserede i at sælge.

Adoor har udviklet en app til netop at varetage denne proces. De har lavet et digitalt mødested for boligsælger og boligkøber. Som køber får man adgang til boliger, som endnu ikke er sat til salg offentligt, mens sælger sparer mæglersalæret.  

Majbritt Christensen, som er iværksætteren bag appen Adoor, mener ikke at besparelsen af mæglersalæret er altafgørende for at vælge selvsalg. Derimod fremhæver hun, at man som sælger ved selvsalg ikke bliver ”hængt til tørre”, mens boligen er til salg.

På den måde bevarer man noget kontrol, da der er direkte dialog mellem parterne. Hun fremhæver den personlige kontrakt som et stort plus:

majbritt adoor ny 1

– Den direkte kontakt mellem køber og sælger uden et mellemled giver ofte god mulighed for at finde løsninger, som er til det fælles bedste, forklarer Majbritt Christensen.

4

Døren på klem for boligsalg

Når du registrerer din bolig i Adoors app, sætter du døren på klem for potentielle købere. Hvis der er interesse for din bolig, får du besked. Majbritt Christensen lister fordelene ved at sælge på denne utraditionelle måde:

– Når der dukker købere op, uden at boligen har været annonceret, er det attraktivt at sælge her, hvis man i forvejen overvejede en ny bolig. Mæglersalæret spares, og siden det er køber, som har banket på, står man fornuftigt i en prisforhandling. Samtidig er der ingen åbent hus eller det sædvanlige tidspres, som følger med boligsalg, fortæller Majbritt Christensen og tilføjer:

– Henvendelsen fra en køber kan ofte være det, der gør, at man siger ”tidspunktet er godt nu, så jeg slår til”. Og med denne model er der langt bedre mulighed for en kontrolleret proces, hvor man kan få den nye bolig på plads, før man laver en endelig aftale, da køber ofte er mere tålmodig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om