Energiforbedring og energioptimering er begreber, der er meget oppe i tiden. Der er fokus på energiforbrug og klimahensyn. Og der kan faktisk også hurtigt være…

Ekstra isolering

Energiforbedring og energioptimering er begreber, der er meget oppe i tiden. Der er fokus på energiforbrug og klimahensyn. Og der kan faktisk også hurtigt være penge at spare, hvis du bare foretager mindre energiforbedringer på dit hus.

Bedøm indlæg

Energiforbedringer behøver ikke nødvendigvis at være omfattende og omkostningstunge, før de gør en forskel. Og det er både for energiforbruget og for din økonomi.

Der er mange mindre forbedringer, du selv kan foretage, hvis du har hænderne skruet bare nogenlunde ordentligt på. Det kan for eksempel være gennem mere isolering eller udskiftning af gamle termostater.

Lidt ekstra isolering på loftet hører til blandt de opgaver, du forholdsvist let selv kan løse. Det samme gælder isolering omkring varmerør på loftet eller i kælderen, hvis du har sådan en.

Kaster du dig over ekstra isolering på loftet, kan du som tommelfingerregel gå ud fra, at der optimalt set skal ligge 400 mm isolering. Men selv 100 mm ekstra isolering kan gøre en ret stor forskel i sidste ende.

jumpstory download20200320 125305

Energiforbedring i lille skala

En anden enkel energiforbedring, du kan foretage, er udskiftning af gamle termostater. Bor du i et ældre hus, hvor radiatortermostaterne er over 10 år gamle, kan de med fordel udskiftes med nye. Gamle termostater reagerer nemlig ikke så hurtigt på temperaturskift som nye. Derfor vil de nye termostater give dig en besparelse på varmeregningen.

Selvom du naturligvis får udgifter til materialer (og til håndværkere, hvis du ikke udfører opgaven selv), så vil du i løbet af et par år have tjent udgifterne ind. Og penge sparet er jo penge tjent.

Energioptimeringer er en af de områder, hvor det kan være en god idé at undersøge mulighederne for udbedring. Hvis optimeringen vel at mærke har en positiv effekt på dit fremtidige varmeforbrug eller for prisen på din bolig. Alt dette bør du tage en dialog med en professionel rådgiver omkring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
til salg skilt
Læs mere

Få de bedste råd til selvsalg

Selvsalg bliver mere og mere populært. Men hvad er selvsalg egentlig? Og hvad er fordelene og ulemperne? Få…