Det er langt fra gratis at sælge sin bolig. Du skal blandt andet regne med udgifter til ejendomsmægler, offentlige dokumenter og husrapporter. Men med de rigtige beslutninger kan du spare en hel del penge.

Hvor kan du spare penge?

Du kan eksempelvis vælge selv at stå for salget af din bolig. Vidste du godt, at du faktisk ikke behøver en ejendomsmægler for at sælge? Du kan spare rigtig mange penge i mæglersalær ved at gå udenom en ejendomsmægler, men samtidig får du heller ikke adgang til deres kundekartotek.

Bedøm indlæg

Der er naturligvis også risici forbundet med selvsalg, hvis du ikke får professionel vejledning til papirarbejdet. Alligevel er det blevet mere og mere populært over de seneste år.

Gode råd til selvsalg

Hvis du vælger at kaste dig ud i selvsalg, er det en god idé at overveje på hvilke områder, du har brug for kompetent rådgivning. Nok sparer du mæglersalæret, men det kan komme til at koste dig dyrt, hvis ikke du har styr på papirarbejdet og forsikringerne. 

Det er derfor en god íde, at få en købermægler eller advokat til at gennemgå købsaftalen med dig, så du har helt styr på alle de vigtige dokumenter. På den måde sørger de for at kontrakterne er i orden og at advokatforbeholdet bliver skrevet ind i kontrakten. 

Det er desuden lovpligtigt, at få lavet energimærkning på din bolig. I samme omgang bør du overveje at få lavet både tilstandsrapport og elinstallationsrapport, så du kan få tegnet en ejerskifteforsikring. Den sikrer dig økonomisk som sælger, hvis der opstår problemer med din bolig i op til ti år efter salget. Det kan vi derfor kun anbefale. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om