Du står måske i den lykkelige situation, at du har fundet drømmeboligen. Du mangler kun at forhandle købsprisen. Eller måske…

Prisforhandling og følelser

Du står måske i den lykkelige situation, at du har fundet drømmeboligen. Du mangler kun at forhandle købsprisen. Eller måske regner du bare med at betale den pris, der står i annoncen.

Bedøm indlæg

Men der kan være mange penge at spare ved at lade en anden forhandle om prisen for dig.

Når du hører ordet ’drømmebolig’, appelleres der til dine følelser. Du bør derfor være opmærksom. For mange følelser gør det svært at forhandle om prisen.

Har du forelsket dig i et hus eller en lejlighed, kan frygten for, at det ikke skal være dit fremtidige hjem, stå i vejen for dig. Den rationelle sans udebliver ganske enkelt.

Der er så mange følelser forbundet med et boligkøb. Det kan være vanskeligt at skubbe dem i baggrunden.

Du har sikkert allerede fra start fravalgt boliger, der har en salgspris uden for dit budget. Men selvom du godt kan låne penge til at betale den angivne salgspris, så er der jo ingen grund til at betale mere end højst nødvendigt.

pexels photo 261664 2

Lad en ekspert forhandle købspris for dig

For mange boligkøbere er et prisafslag vigtigt for at kunne realisere deres drømmebolig. Men det er svært at kaste sig ud i en prisforhandling, når man ikke har prøvet det før. Manglende erfaring og følelser i klemme, er ofte en dårlig kombination når der skal forhandles, hvorfor det altid anbefales, at du allierer dig med uafhængig rådgiver til at forhandle en købspris for dig.

Selvom ejendomsmægleren virker flink, velbegavet og har nogle gode argumenter for at understøtte en købspris, så er ejendomsmæglerens fornemmeste opgave at sikre sælgeren får så meget som muligt ud af et salg.

Det er derfor ekstremt vigtigt at kigge nærmere på tilstandsrapporten, BBR-oplysninger, markedsstatistik, ejendomme til salg i området, tidligere salgspriser mm.. Denne viden er med til at sikre, at man har det rigtige sammenligningsgrundlag og dermed også bedste udgangspunkt for en forhandling om “ramme” den rigtige pris.

Klædt på til forhandling
Inden man starter med en forhandling, skal man være godt klædt på, lægge en strategi og hold fast i den. Du er oppe mod en sælger, som alt andet lige også har en masse følelser på spil, men under selve forhandlingen har sælger fordelen af ejendomsmæglerens erfaring, tips og tricks – forholdet mellem sælger og køber er fra starten af ujævnbyrdigt i forhold til forhandling, hvorfor du med fordel bør få hjælp af en køberrådgiver – og dermed sikre dig det bedste udgangspunkt og i sidste ende den bedste købspris.

Flere køberrådgivere tilbyder tilbyder ’no cure, no pay’. Det betyder ganske enkelt, at hvis du ikke får et afslag i prisen eller købet ikke går igennem, så skal rådgiveren ikke have betaling for sin forhandling. Det er derfor ofte en god ide at få hjælp fra en køberrådgiver, som har relevant erfaring og kompetencer til at få forhandlet den rigtige pris på plads. 

Køberådgiveren har ikke nogen personlige følelser i klemme og kender spillets regler, da køberrådgiveren ligesom ejendomsmægleren har siddet i samme situation 117 gange før og ligeledes er klædt på til at møde sælger og ejendomsmægler i øjenhøjde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om